Simulacrum Creative Commons License 2017.07.24 0 10 63305

Mire gondolhatott a szerző? :-) A megoldás persze nem nehéz, az egyik jel az egyik irányból a másik a másikból érkezőnek szól, de talán kicsit túl közel kerültek egymáshoz. Abból is látszik a gond, hogy ez a Kőrishegy előtt található, ahol vezet egy ösvény jobbra is, ami rövidítés a kilátóhoz.

Nem is értem a logikát az itteni szakaszban, ugyanis az egyik nagy kunkort a betonról levágták ezzel a rövidítéssel, ami igen kemény emelkedő, viszont a másikat már nem, amit itt jobbra menve lehetne szintén levágni. Szóval furcsa. 

De több furcsaság is van a Bakonybél - Zirc szakaszon festés szempontjából. Ha olyan részre festik a kék jelet, ahol nem egyértelmű, hogy betonon vagy egy ösvényven folytatódik a szakasz, akkor szerencsés lenne rögtön kitenni még egyet, mert van lehetőség, hogy egyértelmű legyen. Ilyen a fent említett utolsó kunkornál levő fán levő jelzés is.

Szépalmapuszta után betonúton vezet a kék, de egy kis részen bemegy az erdőbe és közvetlen a betonút mellett vezet. Ennek vajon mi értelme volt? A szakasz nagyon nehezen járható a rengeteg belógó ág miatt és könnyen el is rontható a jelzések nem megfelelő száma miatt a letérésnél mindkét irányból. Semmi érdekesség nincs ezen a rövid szakaszon. Ha cél lenne a beton elkerülése, akkor viszont lehetne végig kialakítani az ösvényt Szépalmapusztától.

Borzavár előtt a régi betonútról való letérés sajno nagyon könnyen elrontható, pedig van egy régi tábla az út mellett, amire lehetne festni jelzést, ami segíteni lehetne a túrázót.

Borzaváron vajon miért van 3 pecsét? Csendes, nyugodt település nem hiszem, hogy veszélyben lenne itt a pecsét, ha csak egy lenne és könnyen pótolható is. Igaz, ha több van, az ártani nem árt senkinek, csak érdekes.

Zircen a Köztársaság utcán és előtte is a kereszteződésben nincs egyetlen jelzés sem, csak egy kis tábla, ami alig észrevehető.