fejes.i Creative Commons License 2017.07.23 0 0 140947

Már vagy 3 hónapja, hogy botor módon belefogtam egy "rendes" asztali körfűrész építésébe. Igazából egy régi körfűrész átépítésének indult, de hamar elhatalmasodott...

Min. 3 heti tényleges munka benne van már, meg több, mint 120e ft az anyagokban úgy, hogy motor meg korong volt meg és pár apróság, ékszíjtárcsák pl. (bár a korong szerintem végül csere lesz majd).

Működik az emelő és döntő mechanika, és már vág, bár csak ideiglenes az elektromos bekötés.

Az asztal így 1 m2 15 mm vastag textilbakelit, alatta vagy egy erős váz 50x10, 50x12 élére állított húzott laposacélból.

A motor 2.2 kw 2800as 3 fázis.

Jelenleg (eddig) egy 350 mm-es lengyel korong volt benne, de lehet, hogy 300-315 körüli jobb minőségű korong lesz végül.

Jelenleg ott tart a projekt, hogy megvoltak a próba vágások, most jön a "hangolás". Most derült ki, hogy az ékszíjtárcsák is kuka. Épp annyira ütnek-kopottak, hogy rázzák az egész kócot, ami miatt nem annyira szép a vágáskép, mint szerintem lehetne.

Hiányzik még a fontosabb dolgok közül a vezető, a hasítóék, illetve az emelő-döntő mechanika tengely végeinek lefedése ( az látszik az asztal tetején).

Fel kell "dobozolni" az oldalát, az 15 mm-es rétegelt lemez lesz és megvan hozzá rendes vészkapcsoló, mágneskapcsoló meg rákerül természetesen pár 230v konnektor és az asztalban kap majd helyet marógép emelő mechanizmus is.

Kicsit azért aggódom, hogy tetemes pénz bepumpálása után nem lesz elég jó, de azért bízom benne, hogy mégis.