Törölt nick Creative Commons License 2017.07.22 0 0 140917

Akkor tehát az első ragasztás után még nincs felcsíkozva, ha jól értem. 

 

Ha jól értem, nem értem miért akarnád felcsíkozás UTÁN, a kis csíkokat gyalulni :) Miért nem most, száliránnyal szemben gyalulod meg egyben?

 

Egyébként meg igen, muszáj lesz megküzdened a sima felületért felcsíkozás előtt, hiszen ha felcsíkozod és elforgatod, ami most felül-alul van az lesz a ragasztási felület és minden lesz csak nem szép ha újra összeragasztod. Ráadásul figyelned kell arra hogy konstans legyen a vastagság teljes hosszéban/széltében, különben elforgatás és 2. ragasztás után lesz "dimbes/dombos" a felület, azaz lesz vele igen sok melód hogy síkba gyaluld/csiszold - bütüt annyira nem .

 

A kis gyalugép kicsi szélessége miatt szeretnéd a kis csíkokat gyalulni inkább? És a kaloda akkor állítható magasságú, ill. megoldható hogy tutira egyforma vastagságú csíkokat kapj? Mer akkor meg lehet próbálni. Csak ha javasolhatom ragassz még felcsíkozás előtt egy "védőcsíkot" a két hosszanti oldalra. Amit a 2. ragasztás után levághatsz. Ezzel megakadályozhatod hogy rondán kiszakítsa a végét, mikor kijön a gyalu alól.

Előzmény: apaf3j (140915)