Törölt nick Creative Commons License 2017.07.22 0 0 140909

Hali, jópofa tartó :)

 

 

Focliabdás projektből maradt nekem is szép cseresznye meg tölgy, kolléganőm kunyizik egy ilyen kisasztalt az erkélyére, összecsukhatót. Azon gondolkodom hogy az asztallap tölgy kerettel, cseresznye betéttel és tölgy lábbal tán' nem nézne ki rosszul.

 

2k epoxy? Mondjuk meg kellene oldani a falhoz préselést pár óráig.

 

Vagy ... van jó kézigyalud, gyalulsz a maradék cseresznyéből/akármi más kemény fából vékony, mondjuk max 5mm vastag, kb 4-5cm széles natúr lecet. 45 fokban megcsapod az egyik hosszanti élét. Kettévágod.

Sárgával jelölt lecek 2k epoxyval a késtartóra. És ha azt mondod hogy szted az olajos mivolta miatt nem tapad a ragasztópisztoly a fához, csak a csempéhez, sztem a natúr léchez fog, ezért a pirossal jelölt a falra mehetne ragasztópisztollyal. Gondolom azért azzal akarod hogy idővel könnyebben bontható kötésed legyen. De ha ez nem szempont, akár őt is lehetne 2k epoxyval. Mondjuk azt is szem előtt kell tartani, hogy jó lenne ha meglepiből nem esne le a falról, késekkel együtt, mondjuk az asszony kezére miközben alatta matat.

Az alsó sárga csak egy "távtartó", ugyanabból a lécből amit kézzel gyalulsz vékonyra, szintén a késtartóra rögzítve, 2k epoxyval.

 

Lehet ez kicsit túl van gondolva, meg lehet nem szeretnéd látni fél centire a faltól a tartót ... majd gondold át. A "french cleat" típusú szerszámosfalról ugrott be az ötlet.

Előzmény: krotosz (140908)