mili70 Creative Commons License 2017.07.21 0 0 139955

Semmilyet.

Próbáltam itt is kérdezni a banán cefrézéséről, és úgy általában is tájékozódni a netről, azonban eltérő információkat kaptam. A keményítőről azt olvastam a banánnál, hogy az érés során átalakul cukorrá. A banánokat pedig én érettnek minősítettem, mert 80%  fekete pöttyös volt, 10% már teljesen fekete, és 10 % volt amit meg lehetett menteni étkezésre, illetve aszalásra. A cefrézés után 19-et mutatott a refraktométer, és az első három napon olyan zajos volt az erjedés, hogy minden nap kifutott, pedig jó háromnegyedig raktuk csak a hordókat, és habzásgátló is volt benne. Az amiláz enzim használatát azért is mellőztem, mert mert hirtelen nem tudtam, hogy oldhatnám meg néhány órára a cefre 60-65 celsius fokon való tartását. A cefrekészítés folyamatáról, további tapasztalatokról, és a végéről majd beszámolok, ha kész lesz a mű. :)

 

Előzmény: Törölt nick (139948)