gergem Creative Commons License 2017.07.20 0 0 140838

Sziasztok

 

Régi, kinőtt műhelyemet (akarom mondani a kis zugot, ahol kalapáltam eddig) lecserélem. Szeretnék egy normális asztalt is az új helyre. Szeretném úgy megcsinálni, hogy később sokáig tudjam használni. Csináltam egy-két vázlatot, a véleményetekre lennék kíváncsi (a végén írom, hogy pontosan mire).

 

 

A képen a helyiség vázlata van, a rózsaszínes részen belül kellene maradnia az asztalnak, a fehér rész, ahol túlnyúlik csak ideiglenesen használható (ha mondjuk 4m-es valamit vágok). Az asztal mögött álló szekrény polcos, csak lusta voltam megcsinálni, azon lennének az eszközeim. Kérdés: hova tennétek az asztalt a helyiségen belül? Így most körbejárható, egyik oldalon nagyobb hellyel. Kérdés2: tervezem beépíteni a kézi körfűrészemet, ezt az asztalon belül hova tennétek? Jól gondolom, hogy a hosszanti oldal mentén érdemes? Vagy inkább 90fokkal elforgatva? Mennyire érdemes közel tenni az asztal széléhez? (Azért kérdezek ilyeneket, mert sokatoknak van egy megoldása, fejben nehéz kitalálni, hogy melyik elrendezés miben hibádzik majd a gyakorlatban.)



Ez a kép pedig maga az asztal terve. Körbe maradék gerenda a négy láb, amire kívülről jönnek az 5x10-es fák keretben. A hátsó (fal felöli) oldalon a keret kiér a szélére így a lenti tartóléccel együtt esetleg tudok függőlegesen is rögzíteni majd fát, a többi oldalon az asztallap 5-10 (?) cm-rel túlnyúlik a kereten. 
Kérdés3: Kellenek keresztlécek alul, erősítésképpen, vagy felesleges? (30mm-es asztallapra gondoltam, 3 rétegű fenyőből)
Kérdés4: Hogyan rögzítsem a keretet a laphoz? A csapolás szép lenne, de nem tudom elég ügyes vagyok-e... marad a csavar, alulról?

Bocs a sok kérdésért, minden meglátás, tapasztalat, kritika jól jön.