ombuccman Creative Commons License 2017.07.18 0 0 140727

Ezt csak megerősíteni tudom. Egyszer (még az első lakásomba nagyon fiatal koromban) vettem egy übergagyi, nagyonolcsó konyhabútort, és ilyennel volt megoldva. Kicsit féltem tőle (nem hittem el, hogy elbírja a szekrényt), de alaptalan volt. Ami igazán zseniális ebben a megoldásban, hogy nem baj, ha nem 100%-ig vízszintes a fém tartósín felszerelése (néha azért elég nehéz tizedmm pontossággal fúrni a falba), ennek a segítségével tökéletesen lehet egy szintbe hozni a felső szekrényeket, és az se baj, ha görbe a fal, nagyon szépen és egyszerűen lehet vonalba állítani mindent.

 

Ha van rá lehetősége az embernek, akkor érdemes bemenni egy olyan szerelvényboltba, ahol normális eladók vannak. Ha olyan időben megyünk, amikor nincs nagy forgalom, akkor nagyon jó tippeket lehet kapni. Mivel nekik ez a szakmájuk, ebben élnek, sokkal többet tudnak, mint bármelyik profi asztalos. Egy asztalos ha talál egy módszert, szerelvényt, ami beválik neki, akkor utána ahhoz fog ragaszkodni, nem is figyeli, hátha van más, újabb, egyszerűbb, esetleg olcsóbb megoldás. Ők viszont (mivel ahhoz, hogy hosszútávon megéljenek ez szükséges) követik az új fejlesztéseket, teljesen naprakészek. Abban is biztosak lehetünk, hogy tudják, hogy mi a jó és mi a rossz, mivel ha valamiről kiderül, hogy nem frankó, azt úgyis visszakapják a vásárlóiktól, így azt mér nem fogja többet javasolni (ők se szeretik, ha rájuk borítják az asztalt).

Múltkor beestem egy ilyen boltba, nagyon segítőkészek voltak. Mondtam, hogy még nem vagyok konkrét vásárló, csak ötleteket gyűjtök. Elmondtam, hogy nagyjából mit szeretnék, hát annyi ötletet kaptam, hogy nem is tudtam mindent megjegyezni. Mindent a kezembe adtak, elmondták, hogy hogyan működik, fogjam meg, próbáljam ki, stb. Ja, és az is nagyon tetszett, hogy nem akartak mindenből a legdrágábbat eladni ("felesleges megvenni az 1200 Ft-os bútorpántot, arra a célra elegendő ez a 320Ft-os, és erre se volt panasz", és hasonlóak).

 

Előzmény: motor-os (140707)