ombuccman Creative Commons License 2017.07.17 0 0 140667

Visszatérve erre az alsó lap kérdésre. Pillanatragasz ezt írta: "Azoknak a bútoroknak amelyeknek lába van  , az alsó bútorlapra ülnek rá az oldalak,  hisz a súly mindig lefele nyomja az egészet . SOHA nem oldalról csavarozzuk tiplizzük hozzá."

Na, én ezen a SOHA szón akadtam fel.

 

- Tudom, hogy statikailag így jobb, tisztában vagyok vele

- Anno, amikor én csináltam konyhabútort, én is így csináltam, statikai okok miatt egyrészt, másrészt pedig azért, mivel így alulról lehetett csavart használni, nem kellett rejtett kötést (azaz tipli plusz ragasztás) alkalmazni, ami azért lassabb, meg jobban oda kell figyelni.

- Viszont bútorboltban, "gyári" konyhabútornál mindig közé teszik az alsó lapot, ahol eddig néztem.

- Ahol most lakom, ott igencsak egy minőségi konyhabútor van, nagyon profi asztalos cég csinálta, ott sincs ráültetve.

- Valaki más már írta, ha az oldalán lefolyik a víz, akkor az illesztésnél gondot okozhat, kikezdheti a bútorlapot (és ez nagyon fontos tényező, főleg konyhabútor esetén).

- Esztétikailag sem a legszebb, azért az élfólia soha nem tud pontosan passzolni a bútorlap színéhez, és itt jobban feltűnik, mivel itt ugyanazon a síkon van mindkettő, ráadásul egymás mellett.

- Asztalosműhelyben egyszerűbb a gyártás, mivel így csak oldalról kell szorítókat használni ragasztáskor. Haverom (asztalos) mondta, hogy ők mindig igyekeznek úgy csinálni a dolgokat, hogy lehetőleg így kelljen szorítózni.

- Statikailag jobban oda kell figyelni (több lamelló/tipli, és a bútorlábat úgy kell tenni, hogy az oldalfal is feltámaszkodjon arra).

 

Előzmény: Hobbiasztalos.blog.hu (140616)