BZoltan Creative Commons License 2017.07.12 0 0 62040

Én nem járok sem francia, sem magyar borversenyekre, de baszki ha én szakszerűen akaro kóstolni akkor nem tűrök meg sajttálat magam előtt, mert a legnaturálisabb sajtnak is van illata és ez el tudja vinni a bor érzékelését.

A borkóstolás közben nincsen helye semminek ami a szagló és ízlelő képességeinket befolyásolja. A kulcs ott van amit egyébként te is írsz, hogy nem szabad egyszerre túl sok bort kóstolni és a borok között időt kell hagyni. Hogy mennyi az a bor amit egy ember meg tud kóstolni és mekkora szünetre van szükség az egyéni dolog. De ahogy te is írod, nagyjánól 10 boronként érdemes szünetet tartani. Ilyenkor lehet kenyeret, pogácsát harapni, de szerintem ennek a funkciója elsősorban a gyomor megnyugtatása. Ha valaki nem refluxos és a kóstolt mennyiéség max 2-3 deci, sőt ha módszeresen köp az ember akkor a gyomornak sincsen szüksége erre.

Én amikor borkostolót tartok akkor rendszerint 8-15 bort szoktam mutatni. Ez nálunk 2-3 órás mutatvány. Igen, 8 bort 2 óra alatt. Ez azt jelenti, hogy egy borra simán jut 10 vagy akár 15 perc.

Tudomásom szerint a borversenyeken nem szánnak ennyi időt egy borra. Többek között ezért tartom alapvetően hülyeségnek a borversenyeket.

Előzmény: Jocó0423 (62037)