Sheme Creative Commons License 2017.07.11 0 0 8259

Egyszer Joe Forster/STA-t kérdeztem erről, de mivel csak vauzom a témát, egy kukkot sem értettem belőle. Mondjuk most is kíváncsian várom a megoldást! :-)

 

Igen, emlékszem, akkor nem kellet egyenirányítókat használni - valami totemoszlopról magyarázott STA mester. A Pentiumos korszakban vagy ment xy alaplapon, vagy nem.

 

Mostanság nagyítóval kell keresni olyan alaplapot, melyen van gyárilag integrálva paralel port. Ha nincs, marad a ZoomFloppy, vagy kell venni egy printer port kártyát. Az egyik Árok Party-ra valaki hozott X1541-et. Mondtam neki, ez nem fog Win alatt menni. Erre mit látok? Win helyett Linux alatt vígan kezelte a 1541-et vele. Még ilyet nem pipáltam! (Persze, semmihez sem értek, hülye is vagyok és csak a szám jár. Ugorjunk!)

 

Jut eszembe, ha már említetted az OC-118-at, mint Levis meghajtót. Nekem is van két ilyenem, az egyiket elbarmoltam, a másikat valaki SpeedDos-szal megfejelte. Ha esetleg elviszem magammal - az emlékeimet -, ki tudnád benne cserélni arra a 8 DOS-os ROM-odra? Mondjuk még 8Kbyte RAM is kéne bele - Doplhin / Prologic DOS rúlz. Vagy inkább ne?

Előzmény: IEC-ATA (8258)