Buszos166 Creative Commons License 2017.07.09 0 0 29557

Szia! Ígértem, hogy jelentkezem , amikor megvettem az Imi kapát.

Most végre sikerült. Pénteken 07.-én mentem le Pécsre érte ( Vág - Pécs kb. 500km, oda-vissza ).

Megnéztem, kipróbáltuk, üzemel. Kipengettem a 24 e-t (a benya pénzt megfeleztük), és már fordultunk is vissza, hogy estére haza érjünk.  Jó kis kirándulás volt.

Szép, robusztus egy darab és súlya is van rendesen. Négy késes. Ezzel tuti lehatolok minimum 20 cm -re a talajba, nem úgy mint a kis, könnyű kinai elektr. kapákkal, amelyek csak a felszínt kaparják, (YouTube videok).

Hétfőre megbeszéltem a már említett mesterrel, Csornán, hogy elviszem hozzá, hogy átnézzük.

Elsősorban érintés védelmi szempontból, na meg a kapcsoló az amit mindenképpen ki kell cserélnem, (ami rajta van, az egy drabális, balra-jobbra billentyűs ipari gép kapcsoló), ami nehézkesen kapcsolható.

Eléggé balesetveszélyes, ( ha véletlenül megbotlik az ember, elesik), a gép meg megy önállóan a világba ameddig a kábel engedi.

Keresnünk kell olyan biztonsági kapcsolót, amelyik bírja a kapcsolási (25- 30 A) áramlökést. Ami eredeti volt az már beégett rendesen, ezért tette rá ezt, ami most rajta van.

A hajtóműben olyan olajat használt amit a munkagépeknél szoktak használni, (hidraulikaolaj).

Jó -e, vagy nem? Az eladó azt mondta neki működött, csak egy kicsit szivárgott a szimering -nél néha.

Érdeklődöm, hogy a tiéd is alacsonyabb fordulatszámú, (a kapák forgásánál), a boltokban árusított elektr.kapák -nál, vagy a benzineseknél? Mert amikor kipróbáltuk, úgy láttam, hogy mintha némileg lassabban, (de nem erőtlenül) forgatná a kapákat, mint a fent említettek, de lehet, hogy csak nekem tűnt így.

 

 

Előzmény: janijani (29542)