wanbo Creative Commons License 2017.07.09 0 3 3187

Sziasztok! 

 

Én meg közben megjártam Fenghuang-ot, illetve Zhangjiajie-t, írnék egy rövidebb beszámolót az útról, hátha jól jön majd valakinek a továbbiakban. 

 

Fenghuang-ban kb. fél napom volt csak, egy éjszakát ott töltve, ugyanis 16 órás késéssel indult a repülőm Kantonból (aznap a rossz idő miatt szinte az összes járat beragadt...), de ennyi egyébként elég is arra, hogy alaposan körbejárjuk. 

 

Nekem az nagyon tetszett benne, hogy viszonylag nagy területen terül el a település a hangulatos épületekkel a folyóparton, így abszolút nem volt zavaró a tömeg, ugyanis az emberek is jól eloszlottak a nagy területen. Sok mindent csinálni nem lehet (a hajókázás 40 yuan, de csak kb 15 perc, nem éri meg; kis szakaszok vannak a folyón, amik gátakkal vagy egyéb építményekkel vannak elválasztva egymástól, így a hajók csak ezeken a kis szakaszokon tudnak közlekedni.)

 

Az éttermek hihetetlenül jók és meglepően olcsók: közvetlenül a folyó mentén, teraszos éttermekben rengeteg fogás kapható 30-40 yuan körül, ha valaki erre jár,a 'la rou'-t (腊肉) ne hagyja ki (kvázi füstölt hús), helyi specialitás és nagyon finom. 

A hangulatos bárok viszont nagyon drágák: a legtöbb helyen 40-50 yuan egy kisüveges sör.. (Az éttermekben az italok is normális árakon kaphatók természetesen)

 

Az épületek nagyon hangulatosak, viszont a település egyik végében jelenleg is építkeznek, természetesen régi stílusban. Az épületek jó része szerintem új, de ez mondjuk nem ront az élményen, tényleg nagyon szép minden. Aki a környéken jár, legalább egy fél napra nézzen körbe. 

 

Zhangjiajie-től 3 és fél óra busszal az út, a buszjegy ára 80 yuan volt. A legközelebbi repülőtér Tongren városában van (én is ide repültem), ami kb 40-50 perc autóval vagy kisbusszal. De amúgy pl Changsha városa is kb 4 órányira van. A buszok amúgy nagyon kényelmesek Kínában, az utak is jók. Az autó kb 150 yuan a repülőtértől, a kisbusz 25 yuan fejenként. Elvileg az érkező járatokhoz igazítják a kisbuszt, viszont várni kell, hogy megteljen.