Smith W. Creative Commons License 2017.07.08 0 0 56906

A Nagy-Kevélyről lefelé: nagyon sziklás a terep, gyors tempóval lefelé a talpam sokkal jobban igénybe van véve. Nekem jobb, ha lassabban megyek, a nyeregtől egyébként is lehet futni lefelé.

 

Gete: Nem azokkal van (lehet) baj, akik úgy előznek, hogy szinte észre sem veszed. Hanem azokkal, akik kétlépésenként megcsúsznak mögötted, benned meg felsejlik a gondolat, hogy vajon ha úgy alakul, a sporttárs ki fogja fizetni a keresőképtelenség miatt elmaradt munkabéredet? :)

Ha már Mátrabérc: néha ámulok, hogy egyesek (főleg futók) milyen ügyesen (merészen?) mennek lefelé a Kékes után azon a nem túl szép lejtőn, sárban, hóban. Pedig úgy érzem, hogy az átlagnál én is valamivel jobban mozgok terepen. Ugyanakkor volt már szerencsém aláforduló bokát látni teljesítménytúrán, úgyhogy mérlegelem a kockázatokat. Az időt én szeretem inkább hegynek felfelé megnyerni, az kevésbé kockázatos. (Valahogy úgy, mint a kerékpárversenyeken; a háromhetesek is a hegyeknek felfelé dőlnek el általában.) :)

 

"Egyébként miért tippelsz arra, hogy aki nem akar tyúklépésben lemenni a Getéről, az egyúttal egy felelőtlen és gátlástalan alak [...]"

Szerintem sejthető, hogy milyen "típusra" gondoltam. Ahogy már szóba került párszor, sajnos ez a túra azokat is bevonzza, akiknek nem feltétlenül lenne helyük az erdőben.

A bűncselekmény, amire gondoltál, a segítségnyújtás elmulasztása. A cserbenhagyás egy közlekedési bűncselekmény, ne keverjük ide. Ezért buktatnak az egyetemen, már másodéven is, pedig ott még nincs is szó különös részről. :)

 

Én magam is túrabottal megyek, lefelé is jól jön valóban. És a Bián is jártam már úgy, hogy arra gondoltam, jó döntés volt elhozni. Felfelé és lefelé is jól jött... :)

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (56905)