Egyszerűen nevetséges a 20 centes előállítási költség, lehetetlen 1 euró alatt termelni ott is. Ez a tény. Pláne palackos borok esetén, vicces dolgokat ír itt Zoltán Úr! És szállítsuk ide azt a palackozott bort.
Valóban nálunk magasabb az élőmunka ára de kérdem, hogy vajon az a csomó támogatási forrás miért nem a magasabb gépesítés felé ment és miért inkább presztisberuházások valósultak meg?
Amiről viszont nem beszélt utána, mert nem illett bele a koncepcióba, az az állításom, hogy simán kilehet hozni ma Magyarországon 500 Ft-ból jó bort!!
Ha ez a boltokban 1200-1500 Ft-ért jelenik meg akkor nyert ügy a külföldi tömegborok ellen.
Ennyit állítottam és nem többet.
A territoriális borok igenis kiugrási lehetőségek, hiszen minden jobb európai vagy amerikai termelő használja illetve kihasználja ezeket a termőhelyi jellegzetességeket és érvényesíti az áraiban!
De kérem szépen az én véleményem szerint nem lehet csak minőségi bor Magyarországon elfogadható tömegborok nélkül!
A háborút alul kell megnyerni, hogy kitermelődjön az a réteg aki utána a minőséget is Magyarban keresi! Aki megnyeri a fiatalokat a könnyű fehér és rozé boraival az fogja őket megtartani ha felnőnek!