Törölt nick Creative Commons License 2017.07.06 0 1 140249

Sziasztok!

 

Kis frissítés fa focilabda ügyben: alakul. Ez még csak tesztdarab, talált hulladékanyagból /fenyő, és tán merbau (? ... teraszpadló anyag)/, majd holnap megyek colos juharért meg tölgyért, vagy valamilyen sötétebb fáért a Jaf Holzba. A merbau elég szűkös és az is csak 18mm vastag. Pedig szépen mutatna a juhar mellett.

 

 

Az a 3. képen látszik a hogy a szöget nyitnom kell mert kívül az élek szépen zárnak de belül .. így gömbre csiszolásnál sok lenne a javítandó hézag (durva esetben szét is eshetne a cucc).

Viszont annak örülök hogy a vágósablon jól sikerült, az élek és élszögek tényleg egyformák (vagy nem akkora a különbség hogy az illesztést akadályozná).

 

Köszi még egyszer mindenkinek aki így vagy úgy segített, de leginkább Rudolfnak a sok számolásért. De motoros és kukucs33 is hasznos linkeket küldött, pl megtudtam hogy amit csinálok az a csonkolt ikozaéder, a végén legömbölyítve :-) GPF tippjét (meggőzölni a tölgyet) nem tudom lesz-e időm megvalósítani, pláne hogy még sosem csináltam .. meglátom.

Előzmény: Törölt nick (140112)