BZoltan Creative Commons License 2017.07.06 0 0 61933

Nem tudom, hogy kik azok a "sokan". Ez egy régi és patinás topik, ha valaki konkrét termelővel van valakinek rossz tapasztalata akkor itt bátran le lehet írni. Szerintem komolytalan dolog egy olyan közismert változót mint az évjárathatást ignorálni pusztán azért mert "sokan" visszaélnek a fogyasztók bizalmával és hazudnak.

A termőhelyi topicitás létezése objektív tény. Az, hogy egy egri pinó nem különböztethető meg egy etyeki pinótól annak az oka az, hogy az alkalmazott szőlészeti és borászati technológia maszkolja a termőhelyi jelleget. Ha mind az egri és etyeki bor tiszta ültetvényről származó jó minőségű alapanyagból készül tiszta borászati technológiával akkor bizony még egy teljesen kezdő borfogyasztó is érzékelni fogja a két különböző termőhelyi jellegét.

A termőhely fontosságát pont azok a bortermelők próbálják kicsinyíteni akik tucatnyi módon tesznek keresztbe a terroir "műhelynek" és iktatják ki a termőhelyi faktort. 

Előzmény: Hepci (61930)