jazd Creative Commons License 2017.06.30 0 1 57381

Miután a régi lengyel határvárral,Czorsztynal végeztünk, hajóval vissza Nedechez. Sajnos eléggé kevés idő maradt a busz indulásáig. Mindössze 45-50 perc. Emiatt a csapat nagy része kihagyta Nedec belső megtekintését. Én is erre hajlottam eleinte. Megbeszéltük bandi Ferkóval,hogy megnézzük a pénztárat és ha kevesen lesznek,akkor mégis bemegyünk. A pénztárnál ekkor pont senki nem állt,holott  addig sorok kígyóztak. Jegy megvéve, futás szinte. Szerencsére talán az ebédidő miatt,de ekkor a várban is viszonylag kevesen voltak. Jó 40 perc alatt végeztünk. Minden látogatható zugát bejártuk a várnak ,azt hiszem. 

Nedecben élmény nézelődni. igazi középkori hangulata van. A középkori korai vármag is viszonylag ép és sok részlete megmaradt. Sajnos az öregtorony tetejére nem lehetett felmenni. Utálom,hogy szinte mindenütt vannak elzárt részek a látogatók elől. Persze itt nyilván nem a romos részekre gondolok.

A reneszánsz alsó vár egy része is látogatható. Sok berendezett helyiséggel. Érdemes felkeresni Nedec várát! Czorsztynal és a hajókázással együtt egy szép kirándulásnak is jó.

 

Előzmény: jazd (57361)