Tie Creative Commons License 2017.06.30 0 0 140018

Híják úgy is, hogy butilszalag. A világ legnagyobb találmánya a vegyipartól.

 

Olyasmi, mint egy kétoldalas ragasztó, de közben mégsem az.

Letekered, az egyik oldalára fel van nyalva egy műanyagcsík, hogy ragadjon oda saját magához, egy gumis tapintású szalag. Nem is itt van a trükk, hanem akkor, amikor elkezded kinyújtani. Baromi sokat nyúlik, és így is kell használni, épp szakadáshatár előttig kinyújtod, és úgy tekered be vele amit be akarsz tekerni (átfedve a meneteket szépen). Amikor kinyújtod, akkor elkezd polimerizálódni, és amikor rátekered az akármire, akkor önmagával összeheged, és teljesen egyé válik a cucc, gyakorlatilag egy zárt, összehegedt csövet formál, ahol a saját anyaga teljesen összegyógyul, nem lesz közte még mikronnyi hézag se, se illesztés, se semmi.

Általában olajálló, benzinálló, vízálló, elektromosságot szigeteli, kurvajó cucc.

Javítottam már vele terepen benzincsövet, vízcsövet, turbócsövet, zártam már el vele repedt automataváltó fém olajcsövet, bírja a nyomást is valamennyire. Nekem volt belőle olyan kínaim, hogy 5 centi széles volt, és vagy 2-3mm vastag, kurva nehéz volt kinyújtani, de a vastagsága miatt tisztességes nyomást is meg tudott tartani. Eccer a Citroen XM főnyomócsöve repedt ki, ott 150 baron van a hidraulikanyomás.

Először betekertem jó sok rétegben jó hosszan ilyen pici vékonnyal, aztán amikor a 8mm-es cső már volt vagy 1,5cm vastag a sok cucctól, akkor tekertem rá a vastag kínaiból is, és végül raktam rá két awab bilincset. Gyakorlatilag minimális olajveszteséggel jöttem el az autóval 30km-t így, kicsit szivárgott alóla a szélén, de nem lőtte át a cuccot az olaj, ami amúgy enélkül fél perc alatt kijött volna 3-4 liter a rendszerből annál a luknál.

Rómában csiptuningos pdtdi turbócsövét legóztuk meg vele, meg megtámogattuk egy kis powertape-pel, simán hazajött vele az autó, teljes turbónyomással.

 

Szóval kurvajó holmi, évek óta mindig tartok magamnál mindegyik autóban egy-két tekercs ilyen cuccot.

Előzmény: ombuccman (140012)