karrier Creative Commons License 2017.06.27 0 0 14110

Méret: 74x54(+a lakat)x17 mm (76x76 volt a maximum méret)

 

11 ív, 125 számozott oldal+kolofon. 12 lapos ívek.

80 g-os, csontszín Vergé (engré) papírra nyomták.

Greet Mak: The Island

Museum Meermanno, 2016

Max Kisman illusztrációival

 

A könyvtestet hajtogatás és préselés után két befűrészelt, süllyesztett bordára fűztem fel zöld és piros cérnával váltva, de úgy hogy rendes fűzésnek néz ki, csak a színek váltják egymást az ívközépen (zöld-piros-zöld-piros).

Hozzáfűzött előzékek vannak "talált" papírból. Ezekre hengerrel vittem fel zöld és piros offset festéket. A gerinc enyvezése után körbevágás, a gerincet egyenesre hagytam, nem gömbölyítettem. A metszéseket barnával alapoztam és egy nagyon kicsi rozsda is ment rá.

A táblák kartonból vannak. Az alap kartonra ragasztottam fel a "paneleket". A táblákat könyvtest méretűrre vágtam, nincs kantni, hogy egy blokk legyen az egész. Száradás után OXIDO vasfestéket vittem fel a táblákra és a gerincre (vasszürke lett) amit utána szintén OXIDO (bocs a reklámért, nem szándékos) edzővel kezeltem így lettek rozsdabarnák.

Beakasztás, előzékek kiragasztása, majd a hibák kijavítgatása után szerettem volna a címet is megjeleníteni a borítón. Végül a graffiti mellett döntöttem és mert utolsópillanatos vagyok nem tudtam fújni, hanem finom kis ecsettel kellet megfestenem.

A záródást, hogy könnyen nyitható is legyen nem vas drótból csináltam, hanem forrasztóónból, mert azt könnyebb hajtogatni.

 

Asszem röviden ennyi.

Ma nem tudok képeket csinálni, de holnap próbálok még részleteket közölni. 

 

Sajnos semmilyen díjat nem nyertem vele, pedig a kollégáim biztosak voltak valamelyik dobogós helyben. :)

A cégtől is 3 jelentkeztünk erre a versenyre. Az egyik egy kőtáblás, félig nyitott félig bőrrel bevont gerincű darab lett, a másik ragasztómentes kötéssel készül átlátszó műanyag borítóval amiben piros és zöld műanyag négyzetek, körök és háromszögek voltak amik mozogtak a "kötéstáblában". 

Nagy kaland volt. Még soha nem csináltam minikönyvet, nem is vonzott soha. De nagyon nehéz ilyen kicsiben gondolkodni, meg kivitelezni. Szerintem több időt foglalkoztam vele, mint egy "rendes" könyvvel tettem volna. :)

Előzmény: karrier (14106)