hbe Creative Commons License 2017.06.27 0 0 10078

Én fóti vagyok öt éve, de először Dunakeszin kezdtem el keresni, és utána döntöttem Fót mellett. Közlekedési szempontból a Szent Benedek ideális, vasút, busz közel van, de még éppen nem túl közel. Óvoda, bölcsőde, orvosi rendelő, gyógyszertár helyben. Az okok az olcsóbbságra a következők inkább:
- Fót a legtöbb ingatlantípusban lényegesen olcsóbb, mint Dunakeszi, mert előbbi alul, utóbbi túlértékelt keresleti oldalról. Fót ‘csomagolása’ nagyon rossz, a tartalma egyáltalán nem annyira.
- A Szent Benedek nem tipikusan olyan, mint amit lakóparknak mondanak általában. Aki azt az érzést szeretné, mint mondjuk a Dunakeszi lakóparkokban, azt itt nem fogja megtalálni. Házak és puszta váltogatja ott egymást egyelőre, bár most talán megint elindulnak a dolgok. Fótra a családi házak a jellemzőek, a nem családi házak aránya a hasonló lakosszámú településekhez képest alacsony. Ezért kicsit furán is hat ez a ‘lakópark’ Fóton, nem volt rá minta, hogy mi is legyen a rendező elv, és ez meg is látszik rajta.
- Fót településképe sok helyen meglehetősen rendezetlen, főleg a fő utak mentén, de a lakópark bizonyos részein is. Vannak gyönyörű, gondozott részei a városnak, csak mire odaér, sok vevő elriad, mert a rendezetlenséget rossz közbiztonsággal társítják sokan, vagy csak szimplán nem tetszik neki
- Általában gyengébb az infrastruktúra, mint Dunakeszin, nincs Fóton csak néhány szakrendelés, gimnázium, stb
- Némelyik Szent Benedekes ház kívülről úgy tűnik, nem sikerült túl időtállóra. Ilyen mindenhol van, részleteiben nem ismerem a helyzetet.
- A Móricz útra nyíló lakások szerintem zajosak, elég nagy a forgalom azon az úton.

Összességében érdemes elmenni, szétnézni. Van, aki semmi pénzért nem költözne Fótra, de nagyon jó ár-érték arányú családi házat lehet venni itt, és sokan szeretnek itt lakni. És a potenciális lehetőségekből (vasút kétvágányúsítás, M0 ÉNY szektor, város fejlődése) nincs hiány, csak valami valósuljon is meg.

Előzmény: _DREAM_ (10077)