ksanci Creative Commons License 2017.06.27 0 1 76879

Igen, ezen gondolkodtam, de végül így maradt. Valóban nem az ő költsége, ha a szomszéd érdeke a meglévő betáp megszüntetése, a pótlása  a szomszéd feladata és költsége. 

 

Miért szolgalmi jogot emlegettek? Az kicsit szélesebb körű, ez konkrétan a szolgáltató vezetékjoga. A közszolgáltatás miatt a földtulajdonos nem tagadhatja meg a csak az ő telkén át megoldható vezetékfektetést (bár ez ellen a földtulaj jogi úton tiltakozhat, ha szerinte túl nagy területet foglal a biztonsági sávval együtt), de ez nem szolgalmi jog, mert egyébként nem használja az idegen telket se a szolgáltató, se a másik tulaj. Ha csak azon keresztül lehetne pl. bejárni, akkor már szolgalmi jog lenne a másik telek, ingatlan számára, így nem.

 

 

Geza59a: kivitelező is? Hát én nem jósolok zökkenőmentes jövőt, még a szart is megpróbálja kispórolni, megoldani okosba', ami azt jelenti, hogy hivatalosan te nem léteznél a szolgáltatók felé, mindent tőle kapnál, mert az neki semmibe nem kerülne. Persze ügyesen ezt a javadra is fordíthatod, de az nem átlagembernek való játék.

De az is lehet, hogy tisztességes, becsületes magyar építési vállalkozó és egyenrangúnak nézi a te érdekeidet is. (Muhhahahhahaahha... már bocsánat. Én is most vagyok túl egy nagy felújításon, a kivitelezőmet másfél hónapja nem érem el így a végére, pedig a világ legrendesebb manusa volt az is, csak éppen most más az érdeke)

Nem ismerem a viszonyotokat, így látatlanban lehet, hogy hosszútávon a biztosabb megoldás az, hogy megpróbálnék onnan elhúzni, elérve, hogy elfogadható áron vásárolja meg a tulajdonrészemet. Mondom ezt úgy, hogy én is osztatlan közös tulajdonú telken lakom egy családi házban és itt nincs probléma, de ez a ritkábbik eset.

Előzmény: Mekk Elek ezermester (76872)