Volfi_ Creative Commons License 2017.06.26 0 1 12889

Kedves Túraversenyző Társak!

Úgy érzem nem szabad szó nélkül elmenni a hétvégi Kispest Kupa'17 verseny mellett. Az év eleji versenynaptárban még nem is láthattuk, aztán a Napernyő Kupa kiesését követően a "bokorban szunnyadó" Rendező gárda hamar aktív lett. Nem gondoltam, hogy egy ilyen viharos gyorsasággal megrendezésre kerülő versenyre ilyen sok csapat fog ellátogatni. Kellemes meglepetés. Mégis van igény a tájékozódási túraversenyekre. :)

No, de beszéljünk a terepről/pályáról is! Az általánosban a rendezők győzködtek, hogy a zöld szín mégsem annyira zöld. Nos, nem sikerült meggyőzniük a pályán végighaladva... Ennek ellenére a pálya tervezése, pontok megválasztása kárpótolt mindezért. Egy "zsebkendőnyi terület" állt rendelkezésre és ebből a Rendezők maximálisan kihozták, amit lehetett. Első "A" pályájuk, mégsem okoztak csalódást. Hozzá kell tennünk, hogy versenyzőnek sem "B" kategóriásak már régóta! :)

Az 1-6 pontok egy keskeny sávban helyezkedtek el, mégis mindenki be lett ijesztve a kizárás rémével, így kellőképpen küzdős volt. A "vártúra" korrekt felsőfokú feladat lett, volt lehetőség a tévesztésre. A 9-10 kicsit küzdős, mint utólag kiderült csak az A-A36-A50 kapta meg. Értem miért... A 11 időmérőben már előre próbáltuk magunkat felpörgetni a 13-14-15-16-17-18-19 "cikk-cakk"-ra (menetidő tartás szempontjából rémálom a sok egymást követő rövid átmenet). És jött a 20-as pont.

Itt egy kis hiba csúszott a gépezetbe. Nagyon sok rendező fél a "zöld" ponttól. Ez tulajdonképpen az volt a nagyon közeli (12/30 m) tereptárgyak ellenére is. Nos, nem sikerült... Két bója volt. Az utólagos mérések a két bója közé mutattak, így a döntés lutri volt. Kár érte, de a verseny rendezés itt is korrektül járt el. Hibájukat elismerve törölték a pontot. Mindez, mint utólag kiderült, elvi kérdés volt. Egyetlen kategóriában sem okozott helycserét. Remélem nem ez marad meg a Rendezőkben és jövőre újra találkozhatunk Velük, nem csak beugróként. :)

Gratula a Rendezőknek! Élmény volt! :)

Aki nem akar szeptemberig várni egy nappali versenyre, jöjjön az éjszakaira!!! :)