Geza59a Creative Commons License 2017.06.26 0 0 76865

Sziasztok!

 

Két párhuzamos utca között van két telek, egyik telek a felső utcáról nyílik, a másik telek az alsóról.

 

A felső utca közművesített, az alsó nem.

 

A felső telekre most terveznek egy 8 lakásos társasházat építeni, az alsó telken van már egy ház ami a felső utcáról kapja a villanyt.

 

A felső telek 100%-ig egy személy tulajdonában van, míg az alsó, osztatlan közös tulajdon, a háznak a bal fele az enyém, a jobb fele pedig a másik személy tulajdonában van, ugyanaz a személy akié a felső telek is.

 

A másik tulajnak új vezetéket kell bevezettetnie a Vízművekkel a felső telekre a társasház miatt, és az alsó telekre is bekell vezetni egyet, de mivel a házhoz vezető villamos kábel oszlopai útban vannak a társasház építéshez, ezért azt le kellene bontania.

 

A másik tulaj megkért engem, hogy mondjak el a saját főmérő órámról és ő majd ad nekem áramot arról az óráról amit majd az alsó telken fog felszereltetni, mert nem akar két órát felszereltetni az alsó telken mivel kb. 130 méter a felső utca és az alsó telek között a távolság és az nagyon sokba kerülne.

 

A kérdésem az volna, hogy hasonlóan a vízórákhoz, lehet villanyórákban is úgy nevezett mellékmérő órát felszerelni, vagy csakis olyan megoldás jöhetne szóba, ha valami nem hitelesített órán keresztül kapnám az áramot a szomszédtól?

 

Nekem nem nagyon tetszik az egész ötlet, csak nézem, hogy milyen lehetőségek vannak ezen a téren.