canniball Creative Commons License 2017.06.26 0 0 27435

Sziasztok!

 

Tavasszal mikor tervezgettem a nyílászárók cseréjét és itt jártam azt a tanácsot kaptam, hogy a Fenstherm Future bár nem mai darab de jó ár/érték aránnyal rendelkezik, így ezzel számoltam. Lassan úgy néz ki meg lesz a projekthez az anyagi háttér, de közben az online cégtárakban azt látom hogy a gyártó felszámolás alatt...befürödni nem szeretnék, így kéne választani másikat 75+ mm-s profillal és háromrétegű üvegezéssel.

Korábban kaptam a Daidalos Kft.-től ajánlatot a Veka Softline 82 MD Plus-ra (melegperemmel és MACO MULTI-MATIC wk2-vel), de ez sajnos túl sok a pénztárcámnak, ennél legalább 10 vagy még inkább 20 százalékkal alacsonyabb kéne legyen az ár. Náluk kaphatók még Kömmerling ablakok, de erről nem igazán voltak itt pozitívak a vélemények, ezeken kívül az alábbiakat találtam a környéken:

 

1. Salamander BluEvolution 82; 6 kamrás, 82mm-es profil, 4-18-4-18-4 üvegezés. Daidalos Kft. Vác. Pontos árat nem tudok, de az oldalukon fellelhető iránymutató árlista alapján az MD kivitel nagyjából 10 százalékkal olcsóbb mint a Veka 82, talán még kigazdálkodható.

2. RealTherm Evolution; 6 kamrás, 84 mm-es Inoutic Eforte MD profil, 4-20-4-18-4 üvegezés. Jövő 2008 Kft. Vác. Erre kaptam árajánlatot, nagyjából 20 százalékkal olcsóbb mint a Veka 82, bár a szolgáltatásokat is figyelembe véve ez 15 százalékra csökken, de a nadrágszíjat összehúzva esetleg belefér.

3. Salamander Streamline 76; 5 kamrás, 76mm-es profil. Daidalos Kft. Mivel az árlistájukon csak kétrétegű üvegezéssel szerepel egyelőre nem tudom a háromrétegű üveg pontosan milyen lenne és ez mennyibe kerülne, de a BluEvolution 82 ára alapján úgy gondolom bele kell férnie a keretbe. "Szépséghibája" hogy az Uf csak 1.3.

4. RealTherm Balance; 6 kamrás, 76mm-es Inoutic Prestige AD vagy MD profil, 44mm-ig üvegezhető (gondolom 4-16-4-16-4). Jövő 2008 Kft. Annyival jobbnak tűnik mint az előző, hogy az Uf 1,1 (igaz csak az (ál)középtömítéses verzió esetén). Árat egyelőre nem ismerek de nyilván olcsóbb mint a RealTherm Evolution.

 

Tudom hogy tutit csak a profil és a gyártó és a beépítő ismeretében lehet mondani, de ha azt meg tudjátok mondani hogy melyikkel érdemes foglalkozni (vagy van-e olyan amelyikkel nem) már az is nagy segítség lenne! Szóval mi a véleményetek az említett ablakokról, cégekről, melyik ajánlott, melyik nem?