körte51 Creative Commons License 2017.06.23 0 2 138966

Természetesen visszavonom ezt a sarkított véleményt a gombázásról, mert hirtelen felindulásból íródott! Történt ugyanis egy sikertelen meggy cefrézésem, annak ellenére, hogy tudom a hogyantját, mérem a pH, szárazanyag %, hőmérséklet! Egy hét alatt beecetesedett a szép 25 kg cigánymeggyem! Csak annyi történt,hogy kicsit kevésbé néztem rá és 2nappal később főztem! Piszkosul lementt a pH és érdekes módon a szárazanyag % nem. Nem jártam így soha!  Az eredmény íztelen,illattalan előszesz ,ami esetleg a szódabikarbónának ia köszönhető ? Ismét bebizonyosodott, hogy ha azt gondoljuk, hogy értünk valamihez, kezdhetjük gyakorolni!

Még egyszer elnézést az élesztőt nem használóktól! Tudom, adhat jobb, komplekszebb eredményt! :-) Tegnap megkért egy barátom, hogy nézzem meg a meggy cefréjét és gomba nélkül szép illata volt és az mérések is rendben voltak!

Előzmény: körte51 (138923)