Csempa Creative Commons License 2017.06.22 0 0 180795

Én már próbálgatom a fenix-et, a jövő hét végére mondok rá igent vagy nemet.

 

2 nap után a V800-zal összehasonlítva elég nehéz megfogalmazni pontosan a különbséget, pedig nagyon jelentős. 

 

A V800 olyan, mint a régi Nokia 5110-es telefonom: nem túl szép, de nagyon megbízható volt. Jó volt a telefonja, a naptára, a címjegyzéke a maga korában, de egyszerre csak az egyiket lehetett használni, vagyis telefonálás közben nem tudtam megnézni sem a címjegyzékemet, sem a naptáramat. Monochrome volt és mai szemmel gyenge felbontású a kijelzője, és nem is testre szabható. 

A V800 mindig zavart a csuklómon egy kicsit, mert fix íve van az órának a szíjjal. A fenix egyáltalán nem zavar, mert nincs benne fix ív (szélesebb a csuklóm az átlagnál).

 

Ehhez képest a fenix egy Android vagy iOS telefon. Teljesen testre szabható, akár futás közben is. Mindent lehet állítani az órán, nem kell hozzá Web vagy telefon, és ráadásul bármikor.

És van benne iránytű, ami nagyon hiányzott a V800-ban, mert az csak az elmozdulás és a GPS jel alapján tudta megmondani az irányomat, ami kb egy helyben állva és a megfelelő ösvényt találgatva nagyon szerencsétlen dolog volt a feltöltött track használhatósága szempontjából.

 

Eddig nagyon jó, de az érdekel, hogy a kalkulációi mennyire használhatóak, ahhoz meg legalább 1 hét használatot kér. Majd megírom a jövő hét végén, hátha érdekel majd valakit...

Előzmény: Spenót (180788)