parsifal hendrix Creative Commons License 2017.06.21 0 0 4200

benedetto, a croce, meghúzta magát a pisai ferdetorony (ferde) árnyékában. magányos volt, hiányzott írtózatos könyvtára. akkor megjelent a téren henri, a bergson. beömlöttek egy tavernába.

a kocsma az eifel torony árnyékában kóválygott. leibnizről beszéltek, az alkimista kapcsolatairól.

az alkímisták. a szabadkőművesek. a gondolkodók, a másként gondolkodók. 4-5 ember lehet jó gondolkó csoport, de a létszám növekedésével megjelennek a csürhe, a tömeg, a söpredék atrributumai. durkheim szociológiája. a heidelbergi szellemi elit. a verduni áldozatok. a sztálingrádiak. a vietnámi megégett gyerekek, kibelezett amerikai suhancok. a talibán elméleti fizika. angkori mikrobiológia. kisújszállási parsifalizmus.

gyerekkorában schubertet és beethovent tanulta szakadásig. kantot olvasta a csillagokról és az erkölcsi tartásról. a sztálingrádi romok között lángszóróval nyomult. testvére az auschwitzi örtoronyban géppisztollyal szobrozott. az apósa meg odabent haldoklott a kápók rúgásaitól. várta a megváltó krematórium.

bergson, croce mit is mondhatott az erkölcsről? a lét és a semmi kavargó rogyadozása latrina légben.

nürnbergi pert kb. évtizedenként lehetne tartani, kilóméter hosszú vádlottak padjával. nem mentek szavazni, olyan szépen sütött a nap, kiheveredtek a parkba.

a hetvenes évek végén talált egy bergson könyvet az antikváriumban. pár forint, de nem volt egy fillérje sem. odaadta a szimpatikus csajnak, hogy tegyék el, két nap múlva visszajön. visszajött, de a könyv már nem volt. "nem emlékeztek semmire". ebből tanult. ezután, ha talált jó könyvet, de nem tudta megvenni, akkor bedugta a lenin könyvek mögé. azoknál évekig nem mozdult semmi.

haláltáborok, patyomkin falvak, stadionok, vasutak,   Pink Floyd - On The Turning Away (Best Song EVER!)  

https://www.youtube.com/watch?v=Gb1gPWmfMHg

16 éves korában volt vagy 2-3 pink floyd lemeze. egy csomó haverja még csak nem is hallott róluk

(és az egész országban is meglehetősen