mc figyelo Creative Commons License 2017.06.21 0 0 49487

Már megbocsáss, de ilyen válaszokkal nem vagyunk kijjebb.

Az "értelemszerűen" jobb kérdés lett volna?

 

Nyilván kiírnak/kiszabnak egy közbeszerzést.

Kecskemét mit tett a >4 milliárdos MB flottájával? Ki üzemelteti?

 

De a lényeg:

-milyen követelményeket fogalmazott meg a város,

-hogy jött ki és milyen mixet mutat a 20-as létszám?

 

De még nem válaszoltál: egy város (jó, nem-Komló, de miért is ne?) hogy szólhat bele abba, hogy milyen buszokat kapjon egy másik megyében székelő regionális szállítótól (Kaposvár, DNYKK)?

 

Azt már meg sem mertem kérdezni, hogy mi van, ha kimaradnak, így pótolni kell őket, és órákba telik a felmentés harmadik városból. Már ha ott van hadrafogható jármű. Na és vajon milyen korú, műszaki színvonalú az a pótlás?

 

Győrben többször is cserben hagyott az emlékezeted.

Az enyém szerint 2016 elején nagy bajban volt a város, két nap alatt 41 öreg busz esett ki, így hiába vártak az utasok a nagy hidegben az előre (bérlet formájában) kifizetett szolgáltatásra:

 

http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/veteranbuszokkal_vagnak_neki_a_telnek_gyorben/2497644/

 

„….2016 első napjaiban kaotikusan indult a győri helyi buszközlekedés. Két nap alatt 41 busz fagyott el induláskor vagy menetközben. Hogy újra vacogva kell-e várniuk a járatokra az utasoknak, függ az időjárástól is, de az tény, hogy új busz egyelőre nem áll csatasorba Győrben…

 

Később

„…Az év eleji vészhelyzetről mindent elmond, hogy két busz Sopronból, egy-egy Szombathelyről és Pápáról jött "menteni" a győri tömegközlekedést….”

Az ÉNYKK vezetői többször hangsúlyozták, hogy a győri járművek korszerűsítését saját erőből nem képesek megoldani. A győri Városháza szerint ugyanakkor az ÉNYKK-val kötött közszolgáltatási szerződés alapján az új buszok beszerzése nem az önkormányzat feladata.

 

Aztán:

„….A győri önkormányzat az idei költségvetésben eredetileg 700 millió forintot szánt a helyi járatok finanszírozására. A súlyos fennakadásokat okozó év eleji lefagyások után plusz 200 millió forintot különített el a győri buszközlekedés fejlesztésére Borkai Zsolt polgármester.

A februári közgyűlésen arról született döntés, hogy a 200 millióból új buszokat bérelne a város….”

 

Mindez Magyarország egyik leggazdagabb / legmagasabb költségvetésű önkormányzatában...

Előzmény: trizs77 (49486)