Törölt nick Creative Commons License 2017.06.21 0 0 20419

ROKKANTSÁGI  ELLÁTÁS HAVI ÖSSZEGE  FÜGG – a komplex minősítésben foglaltaktól, a havi átlag jövedelem összegétől , illetve a jogszabály által  meghatározott  alapösszegtől  mely 2017. évben 96.010 Ft. (Ez az összeg évente a nyugdíjemeléssel megegyező arányban emelkedik.) 

ROKKANTSÁGI ELLÁTÁST A NYUGDÍJEMELÉSRE VONATKOZÓ szabályok szerint, azzal megegyező arányban évente emelni kell. . A 2017. január elsejét megelőző időponttól megállapított, vagy folyósított rokkantsági ellátás emelésének mértéke 2017. január 1-től 1,6%. 

FONTOS: A ROKKANTSÁGI ELLÁTÁS ÖSSZEGÉNEK MÉLTÁNYOSSÁGBÓL  TÖRTÉNŐ EMELÉSÉRE NINCS LEHETŐSÉG!

ROKKANTSÁGI  ELLÁTÁSBAN RÉSZESÜLŐ  UTAZÁSI KEDVEZMÉNYRE JOGOSULT az alábbiak szerint: A) vasúton, HÉV-en, helyközi és elővárosi autóbuszon, kompon és réven felhasználható Ellátottak utazási utalványa alapján évente 16 alkalommal kedvezményes menetjegy igénybevételére jogosult az a 65. életévét be nem töltött rokkantsági ellátásban részesülő személy a) aki 2011. december 31-én I., illetve II. csoportos rokkantsági nyugdíjra volt jogosult, vagy akinek az egészségi állapota a rehabilitációs hatóság komplex minősítése alapján 30%-os vagy kisebb mértékű, b) 2011. december 31-ig 57. életévét betöltötte és 2011. december 31-én III. csoportos rokkantsági nyugdíjra vagy rendszeres szociális járadékra volt jogosult. B) A kedvezményt a jogosulttal megosztva veheti igénybe fentiekben felsoroltak házastársa/élettársa, amennyiben az irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt már betöltötte. C) A fentiekben felsorolt személyek a helyi közlekedésben nyugdíjas bérlet igénybevételére is jogosultak...........................................................................................................................................................................................................................................................

 

Íme: kimásoltam az egész részt.