nj Creative Commons License 2017.06.21 0 0 22284

„Ti rendszeresen jósoltok, kategorikus negatív kijelentéseket tesztek, míg én, legfeljebb feltételesen jósolok…”

 

Ez nem igaz, én is azt mondtam, hogy ha ilyen gyenge lesz a helyzetkihasználásunk, akkor kiesünk a Schalke és a Lyon ellen.

De majd ezentúl minden jóslatomba teszek egy feltételt, hogy ne tudj belekötni.

Egyébként, te ugyanolyan kategorikus kijelentéseket szoktál tenni, csak pozitív irányban, azért nem tűnik fel annyi embernek.

 

„Az utolsó 7 bajnokság mindegyikében volt legalább egy olyan forduló, mely után kijelentettétek, hogy már biztos, hogy nem leszünk bajnokok. 4-szer együtt örülhettünk, hogy tévedtetek.”

 

Tehát, hétből négyszer lett igazad és háromszor nem. Ez alig több, mint 50 %-os teljesítmény! Erre azért nem döngetném annyira a mellemet a helyedben! :-)

 

„NJ minden BL csoportunk ismertetésekor a rátok szerinted jellemző realitással megjósolta, hogy maximum 2-3 pontot szerzünk. Mind a négyszer átteleltünk, és nem egyszer csak nagy pechhel nem a BL-ben.

 

OK, te pedig mindig jó esélyt láttál arra, hogy átteleljünk (a BL-ben!) és egyszer sem sikerült! Ugyanúgy kiestünk, ahogy jósoltam, csak több pontot szereztünk.

 

„2015-ben az EL-ben nem teleltünk át, de erre talán még ti sem számítottatok.”

 

Ez igaz.

 

„Ebben az idényben, miután kiderült kikkel kerültünk az EL-ben egy csoportba, egyetértettek abban, hogy simán kiesünk.”

 

Te viszont a Rosztov elleni 1-4-es égés után biztos voltál benne, hogy továbbjutunk, igaz? Ne komolytalankodjunk!

 

„Arra én sem számítottam, hogy bejutunk a döntőbe, de a dánok elleni győzelem után legalább ki mertem mondani, hogy most már az kell, hogy legyen a cél.”

 

Ez nagyon komoly érdem! :-) És a bajnokságban miért nem merted kimondani, hogy a bajnoki cím a cél? Vagy, ha ki merted, akkor miért nem következett be? :-)

 

„Nem tévedtem, hiszen soha nem mondtam, hogy nyerni fogunk. Ti igen, mert ha egyszer se tévedtetek volna, akkor már a Légia kivert volna minket.”

 

Ügyes! Te sohasem állítottad, hogy nyerni fogunk, csak azt, hogy esélyesek vagyunk, tehát mindig igazad volt. Mi azt állítottuk, hogy az ellenfél esélyesebb, de akkor sem volt igazunk, amikor valóban érvényesítette ezt az esélyét a Manchester Utd. Érdekes…

 

„Persze akkor valószínűleg bajnokok vagyunk.”

 

Még jó, hogy te nem szoktál kategorikus kijelentéseket tenni! (OK, tudom, ott van benne a „valószínűleg”, de ez még így is erős kijelentés.) A PSV elleni meccsen is esélyesebbnek tartottál bennünket, aztán amikor kikaptunk, akkor jött a duma, hogy fáradtak voltak, nem nekik kellett volna játszaniuk. Tehát, ha bejön, amit vártál, az a te érdemed, ha nem, akkor a körülmények (Bosz, játékvezető, időjárás, talaj stb.) hibája.

 

„Amikor 1-1 ponttal lemaradtunk a bajnokságról (2010, 2016), az jogos volt, mert a bajnok jobb volt nálunk. Viszont mind a 4 bajnokságunk után, melyekből csak egy nem volt meg már az utolsó előtti fordulóban, arról beszéltél, hogy milyen szerencsénk volt azzal, hogy konkurenseink kihagyták lehetőségeiket.”

 

Azért meg kellene nézni, hogy 2010-ben, 2015-ben és 2016-ban hány ponttal lettünk másodikok és hogy a bajnokságaink évében hány ponttal lettünk elsők! Abból azért kiderül, hogy amikor bajnokságot nyertünk, nagyobb volt a rivalizálás (a Twente és az AZ még erős csapat volt, fontos pontokat vettek el egymástól, valamint a PSV-től és a Feyenoordtól is). Amikor rajtunk kívül egy rivális csapat dominanciája volt a jellemző (2009-2010-ben a Twente, 2015-2016-ban a PSV, 2016-2017-ben a Feyenoord) és kétszereplőssé vált a bajnoki versenyfutás, akkor viszont mindig alulmaradtunk. Konkrétan 2014-2015-ben pedig esélyünk sem volt.

 

„Ez nem irreális. Régen volt úgy, hogy kettőnél több kezdőjátékost adtunk el. Most 1-nél tartunk.”

 

Szerintem, Traore és Klaassen az kettő. (Tudom, hogy mit fogsz mondani, hogy azt írtad, hogy 1-et adtunk el, mivel Traoret nem mi adtuk el, hanem a Chelsea, de a lényeg akkor is az, hogy számunkra nincs többé, úgyhogy hagyjuk a jogászkodást!) És mivel valószínűleg elmegy Tete is, akit te egyértelműen jobbnak tartottál a Bosz által a favorizált, fix kezdő Veltmannál (aki lehet, hogy szintén elmegy), így mondhatjuk, hogy ez a szám hamarosan 3-ra nő. És hol van még a vége.

 

„Ahogy NJ mondta, ha egyszer már volt jó, akkor az benne van, és egy jó edző azt ki tudja hozni belőle.”

 

Kivéve, ugye, akikre pikkelsz: Viergever, Veltman, Schöne…

Előzmény: Gyenyi (22283)