Törölt nick Creative Commons License 2017.06.21 0 0 745

Köszönöm - igazándiból a helye adott volt a kerten belül, a kivitelezésnél pedig a már meglévő alapanyagok adták meg jórészt a stílusát. Talán szerencsém volt, hogy meg tudtam szerezni ezeket a bontott fém ablakokat, mert régiesnek tűnik tőle az üvegház és könnyebb is volt bele ilyen kis méretű üveget szerezni.

Az volt a cél, hogy lehetőleg minél olcsóbban kihozzam, mert közben egy duplagarázst is építek épp jóval nagyobb költségvetéssel és nem szerettem volna túl sok pénzt átcsoportosítani onnan.

Aztán most ott tartok, hogy ugyan elkészült, de még ötletelek, hogy hogyan hasznosítsam. Télen persze adott a funkciója, de most ötletelek, hogy mit próbáljak benne ilyenkor termeszteni. Jégsalátán gondolkodtam meg bazsalikomon első körben.

Illetve a fűtés téma sem kristályosodott még ki bennem. A cél, hogy minusz pár foknál hidegebb ne legyen a leghidegebb téli napokon sem. Vészfűtéshez adott az áramgerinc nem rég kiépítve. Kollektorhoz, sörkollektorhoz nincsen helyem a környéken, mert a mellette lévő tető 100%-ban napelemmel borított már.

Olyasmi jutott eszembe első körben, hogy esetleg szereznék kisebb használt napelemeket és kiépítenék egy 12V-os DC rendszert, ahol a megtermelt áram egy fűtőszálat melegítene egy vizes tartályban - ami mondjuk bent lenne az üvegházban feketére festett oldalfalakkal, de tudnék nagyobb puffertartályt elhelyezni a mellette lévő épületben is - csak akkor azt keringetni kéne. 

Előzmény: Kontroll-R (744)