wildcow Creative Commons License 2017.06.21 0 0 39555

Mivel nem akarok kikapni a másik topikban az offolás miatt :)) itt válaszolok erre a posztra, na és persze azért is, mert hátha H-Egyke is itt ragad ebben a topikban is egy kicsit:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=144266572&t=9001139

 

A Burn egy eléggé megosztó szám valamiért. Sokan imádják - többek között én is - , de sokan lábrázást kapnak tőle. Nem tudom miért, mert szerintem ez egy igen tipikus, "kjúros" szám, remek zenével és nagyszerű szöveggel.

És külön szerencsésnek érzem magam, hogy hallhattam élőben, ráadásul kétszer is, mert úgy is nagyot üt, nagyon jól szól. Számomra érthetetlen módon (hiszen ez a számuk nagyon ismert volt, és sok olyan ember is megismerte, és megszerette, akik egyébként nem hallgattak volna soha Cure-t) a 94-es megjelenését követően 19 éven keresztül kénytelenek voltunk nélkülözni a koncerteken, soha nem játszották. Ennyi év után hallhatta a világ először élőben is. 

Mint mondtam, én nagyon szeretem, mind az eredeti verzióban, mind pedig élőben. Nagyon eltalált darab, már úgy önmagában is, de filmzenének is borzasztóan illik. Ezért is írtam róla egy részletesebb elemzést, már ami a szövegét, történetét illeti. Ha neked is ennyire tetszik, talán érdekelni fognak a dal születésének a körülményei:

 

http://soulflowers.blog.hu/2017/02/21/burn_magyarul