sunrov12 Creative Commons License 2017.06.20 -1 1 23602

Kedves Lola, rendelkezel Te hivatalos ISO és DIN szabványosított, pecséttel hitelesített "tapas" definícióval???

 

Tudjuk, hogy a wikipédia nem rendelkezik ezekkela minősítésekkel, de az esetek nagy részébe nel lehet fogadni a meghatározásaikat:

 

A tapas a spanyol gasztronómia egyik jellegzetessége (ejtsd: tápász). A legtöbb bárban és étteremben a szeszes italok mellé szolgálják fel. A tapas rendkívül sokféle, tulajdonképpen bármiből lehet tapas, amit kis adagokra fel lehet osztani: apró szendvics, kolbászkák, sonka stb. Az itt élők gyakran beülnek kedvenc bárjukba, és borozgatás mellett egy-egy falatnyi tapast rágcsálnak.

 

A lényeg a viszonylag apró falatokon van. Amiket eredetileg borozgatáshoz használtak, de az idők folyamán önálló kis ételekké is átlényegültek... Mi pl.  - több okból kifolyólag -  csak igen korlátozottan borozgatunk, így mi is a legkülönfélébb ízek megkóstolására használjuk.

Nem is annyira rövid, áldozatos munkával előállított írásomba DIREKTE fotóval illusztráltam, éppen a Te mindígés előre megjósolható, ágáló kedved kielégítésére, hogy mi a szendvics formájú tapasokat kedveltük meg  és Barcelona óvárosában bárhová keveredtünk, elsősorban ilyenekben mulatták az időt a turisták sűrű halmazai...

 

A kinai ügy enyhe iróniáját ezek szerint nem sikerült megérteni - noha a tulaj maga alkalmazza a "tapas" megjelölést arra a műfajra, amit ő nagyon ügyesen és szimpatikusan meg akar itt honosítani - bár valószínűleg máshol már találkozhatott ezzel a formulával...

 

Íííííen, szólj hozzá, "kínai tapas" - meg kell barátkozni vele, nem hüjjjjeség, nem túlzás  és nem is rossz....:)

Előzmény: lola31 (23598)