pacsepa Creative Commons License 2017.06.19 0 0 138817

Kezdőként a kezdőnek...

A cseresznye már fgorr nálam, a héten indítom a meggy projektet.

Meggy- és cseresznyemag mehet a cefrébe, főzés előtt szűrni kell.

 

Szedés, csuma nélkül.

Mosás.

"Széttrancsírozás".

Savazás ha esetleg kell, de meggynél valszeg nem.

Pektinbontó bekeverése.

1 óra pihi.

Beoltás élesztővel és esetleg élesztő tápsó hozzáadása (sokkolásra figyelni!).

2 óra pihi fedő nélkül, közben néhányszor átkeverni.

Habzásgátló hozzáadása, átkeverés.

Hordó hermetikus lezárása, kotyogó felhelyezése.

Türelmesen várni, naponta óvatosan a habot lenyomkodni.

Kb. 10 nap alatt forr ki.

 

És még rengeteg apróság innen:

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=144244551&t=9007484

 

Ha minőségre mész akkor a cukor minek kell?

Előzmény: votinka (138816)