Kezdőként a kezdőnek...
A cseresznye már fgorr nálam, a héten indítom a meggy projektet.
Meggy- és cseresznyemag mehet a cefrébe, főzés előtt szűrni kell.
Szedés, csuma nélkül.
Mosás.
"Széttrancsírozás".
Savazás ha esetleg kell, de meggynél valszeg nem.
Pektinbontó bekeverése.
1 óra pihi.
Beoltás élesztővel és esetleg élesztő tápsó hozzáadása (sokkolásra figyelni!).
2 óra pihi fedő nélkül, közben néhányszor átkeverni.
Habzásgátló hozzáadása, átkeverés.
Hordó hermetikus lezárása, kotyogó felhelyezése.
Türelmesen várni, naponta óvatosan a habot lenyomkodni.
Kb. 10 nap alatt forr ki.
És még rengeteg apróság innen:
http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=144244551&t=9007484
Ha minőségre mész akkor a cukor minek kell?