In Lak'ech Creative Commons License 2017.06.19 0 0 138813

Bár nem nekem szól a kérdés, de...

A cseresznye cefre főzésekor nagyon kell figyelni a felhabzásra. Habzásgátlót megéri tenni a tetejére.

Nekem habzásgátlóval nem habzott feljebb, mint a szilva habzásgátló nélkül. De azért én 10%-al kevesebbet tennék az üstbe a cefréből.

Az estig való cukrozást túlzásnak érzem. Sőt. A befejeződött erjedés után még 1-2 napig biztosan óvja az, ugyan egyre fogyatkozó, de mindenképpen jelenlévő széndioxid párna.

A cukrozás olyan értelemben lehet káros, hogy a fel nem oldódott kristályok leégési gócokként funkcionálhatnak. Bár írtad, hogy keverős a szerkezeted, valamint este még soká is van, meg hát amíg felmelegszik a cefre, addig is biztosan elolvadnak a kristályok.

Előzmény: kramoto99 (138812)