nano123 Creative Commons License 2017.06.18 0 0 950

Egyébként az otp-t pont emiatt hívtam, hogy mekkora költséggel dolgozik a közvetítő bank ilyen utalás esetén, de természetesen addig nem jutottunk el. A correspondent bank bevonása a support szerint azért kell, mert "overseas transaction"-nek számít. Ha huf-ot utalok itthoni számlámra akkor ez nem merül fel, mivel a huf számlát Angliában tartja a bróker, usd-t meg Amerikában.    

"Így ha neked ez a bank átváltja a dollárodat forintra, aztán az OTP meg majd visszaváltja dollárra, azzal nagyon nem jársz jól (az oda-vissza váltogatás amúgy is bukó, de ezen felül még levehetnek a 2%-os a konverziós díjjal is)"Ez erős lenne... :) 

Utalási formanyomtatványon a iban és swift kód megadása után azonnal feljövő pop up ablakba kell megadnom a correspondent bank nevét (a korábban említett 6 bank), felhívja a figyelmemet, hogy ha rossz közvetítőt választok, akkor késés és többletköltséggel jár az utalás.

Ha pl. az otp usa-ból érkező usd utalás esetén tegyük fel a Deutsche bankot használja, mint közvetítő, akkor a bróker elküldi az usd-t a New York-i Deutsche bankhoz, amit továbbit a magyar otp felé, nem gondolom,hogy bármilyen váltás történne. Többletköltség akkor merülne fel, ha rossz közreműködőn keresztül történik az utalás aki nem otp "partner".. de ez csak hipotézis.  

Előzmény: Ványi Norbert (949)