pacsepa Creative Commons License 2017.06.16 0 0 34793

Azt komolyabban bünteti a törvény... :-) A fizikai erőszakkal elvett autók elég ritkák. Többnyire amatőrök csinálják.

Nem éri meg, könnyebb és gyorsabb a lebukás, míg a sima dolog elleni erőszak nem annyira izgatja nálunk Magyarországon a hatóságot.

Az egyetlen tőlem, vagy inkább tőlünk (volt egy vállalkozásom) ellopott pár napos kocsi volt az ami miatt egykor elkezdtem a téma iránt erőteljesen érdeklődni némi elektronikai előképzettséggel. Akkor a kocsi kulcsainak (távirányítóval) ellopásával vitték el a kocsit. Azóta nem bízom olyan védelemben, ami CSAK távirányítóval tudásalap nélkül indítható. Azóta nincs olyan autóm, ami az alap védelmen felül nincs megfejelve valami okossággal. Legyen ez egy PIN kódos immobiliser (a favorit), vagy olcsóbb megoldásként egy indítási-blokkoló trükk.

Én azt gondolom, hogy kellően felvértezett autót nem éri meg ellopni. P is erre épít és ebben igaza van. Hogy aztán melyik valóban ilyen és melyik nem az más kérdés.

Lehet, hogy kicsit elbízom magam, de nekem nincs is lopásra CASCO-m, csak törésre. Valószínűtlennek tartom, hogy pöcsöljenek egy tucatautónál egy ismeretlen védelemmel, amiről már az első 10 másodperc után kiderül, hogy nem szokványos megoldásokkal operál. Az ehhez szükséges többlet költség minimális.

 

Előzmény: sogormail (34788)