Gyenyi Creative Commons License 2017.06.14 0 0 22273

„ az borítékolható volt, hogy 1-2-nél (jóval) több játékos megy el.”

Ha az összes távozó tartalékot (Boer Zivkovic) is beszámítod, akkor igazad van. Az 1-2-t úgy értettem, hogy néhány. Az lehet 3-4 is. Annál több, nem hiszem, hogy elmegy.

Eddig Traore az egyetlen, aki elment. Nélküle nem hiszem, hogy rosszabbak leszünk. Úgy néz ki, Klaassen is elmegy, de ahogy Klaassen készen állt, amikor Siem de Jong elment, úgy van most néhány középpályás, aki pótolni fogja. Hogy még ki megy el, nem tudhatjuk, de olyan nem nagyon, aki igazán hiányozni fog. Szélső-hátvédet, ha kell, fogunk találni.

 

„ fogadjuk el, hogy rosszabbak leszünk, mint az előző idényben, hiszen a feltételek nem teljesültek.”

Azok a feltételek nem, de ebből miért következne, hogy rosszabbak leszünk? Megváltozott a helyzet, de egyáltalán nem biztos, hogy rossz irányba. Lehet, hogy Keizer jobb edző, mint Bosz, és a távozókat is minimum hasonlókkal fogjuk tudni helyettesíteni. Bizonytalanabb lett a dolog, de még mindig biztatóbb, mint Bosz első hónapjaiban volt.

 

„ lehet, hogy hozunk is játékosokat, de mindig csak akkor szoktuk ezt meglépni”

Tavaly 1 kivételével teljes kerettel kezdtünk. Ziyech valóban későn jött, de ő nem egy távozottat pótolt. Tavalyelőtt a Rapid Wien (az első meccs) előtt teljes volt a keret. Két éve is teljes kerettel kezdtük az idényt. Nem túlzás a „szoktuk”?

 

„ te azt várod, hogy bejutunk a BL-be, ahová tavaly, ugyebár, nem sikerült... ”

Tavaly azért nem sikerült, mert Bosz még nem volt kész a csapattal. Most összeszokott a csapat, a távozók nagy részét a keret játékosai tudják pótolni. Aki marad, az magával hozza a tavalyi EL tapasztalatokat. A kevés teljesen új, könnyen be kell, hogy tudjon illeszkedni. Idén is új edző lesz, de olyan, aki jól ismeri a klubot, és a keret összes tagját, és kb. ugyanazt a focit játsaza, amit Bosz.

 

„ 12-13 ember nem fog tudni végigjátszani egy bajnokságot és még nemzetközi kupát is.”

Ki mondta, hogy csak 12-13 ember lesz? Jön egy második kapus, biztos lesz (marad vagy jön) második jobbhátvéd, minimum 2 extra középhátvéd (pl. Viergever és Westermann). Középpályám mellett lesz még Schöne, Nouri és Eiting. Szélsőnk van elég a kispadra is (Kluivert, Neres, Cerny, Nunelly, Clement, Dekker), de lehet, hogy még jön is 1-2. Spiccnek Huntelaar mellett előbb utóbb ott lesz Sierhuis is. És biztos feljön még néhány, akire nem is gondolunk. Ennyi el se fér a kispadon. Ez a kispad nem rossz. És akkor megint abból indultam ki, hogy mindenki elmegy, ami biztos nem úgy lesz.

 

„ olyan játékosokat emlegetsz, akik közül nem egy még a Jong Ajaxban sem játszott (sokat).”

Nem tudom, kire gondolsz. De Ligt? Kluivert? Rájuk merek építeni. Eriksen és Dolberg is kihagyták a Jong Ajaxot. És még sok ilyen volt.

 

„tavaly attól féltél, hogy Bosz túl védekező focit fog játszani!"

 

Én? Idézd már ezt, légy szíves, mert ilyesmire én nem emlékszem!”

21366; május 16: "Most olvastam, hogy Bosz példaképe Guardiola, mert olyan kevés gólt kapnak a csapatai. Úgyhogy, ha ő lesz az edző, készülhetünk a dögunalmas meccsekre."

 

„mit írtam, amiből azt a következtetést vontad le, hogy cinikus vagyok Keizerrel kapcsolatban?”

Lehet, hogy félreértettem, de nekem ez elég cinikusnak tűnik:

„De jött Huntelaar és hamarosan kinevezik Keizert, tehát aggodalomra semmi ok”

Előzmény: nj (22272)