Törölt nick Creative Commons License 2017.06.14 -1 0 76659

3 vezeték, nagy "wago"-ba bele +alupaszta, két rézvezeték (egy darab olyan vastag, ami csak bemegy a wago-ba "félbehajtva", hajtásnál csupaszolva) be a fi relébe.

 

Nem baj, ha a paszta befolyik oda is, ahova a rezet kötöd, semmit nem okoz a réznek, se jobb se rosszabb nem lesz a kötés tőle.

 

Másik opció, az összes alut kettes "wagokkal" (filléres dolog) pasztázva, egyenként megfelelő átmérőjű "rézre konvertálod", innentől hagyományosan szerelsz, nulla sínről viszed a réz végeket, oda vastag rézzel mész a fi reléről, stb.

 

Egyébként a problémád szerintem nem csak a nullánál van, a kismegszakítókba sem túl biztonságos alut kötni, ott is "konvertálni" kellene egyenként.

 

Plusz kötés, plusz munka, plusz hibalehetőség, a gyakorlat mégis azt mutatja, sokkal kevésbé problémás, még nagy, túlterhelő áramoknál is, mint a simán bekötött alu.

Pedig csomó kisautomata kapcsai nem tiszta "rezesek", van valami galvánbevonat, elméletben "inkább lehet" alut kötni oda, mégis probléma szokott lenni.

 

A tuloldalt, az aljzatoknál és a szerelvényeknél ugyanevvel szembesülsz majd egyébként ,azért szoktam én ide azt írkálni, hogy az alu egy tűz és életveszélyes tömény szop*s manapság.

 

Előzmény: cfoto (76654)