Gyenyi Creative Commons License 2017.06.14 0 0 22271

"Idézet a 05.25-i hozzászólásodból:

 "Ebben a gárdában még nagyon sok van, és ez akkor is igaz, ha 1-2 játékos el is menne. Már csak azért is, mert, ha az edző marad, akkor a már elég jól bejárt úton megyünk tovább." "

Mi volt rossz ebben? Az egész lényege egy „ha”. Ha az edző marad. Nem maradt, így kár a fentiek miatt optimizmusomat kritizálni. Egyelőre 1 kezdőjátékos ment el, Traore, de majdnem biztos, hogy Klaassen is elmegy. A többiek közül van, aki kisebb, nagyobb valószínűséggel még elmehet, de arról még kár sírni. Már csak azért is, mert biztos, hogy még hozunk is játékosokat. Az, hogy Boer és talán Zivkovic is elmegy, nem lesz hatással a csapat teljesítményére. Abból indulsz ki, hogy mindenki, akit úgy említettem, hogy talán elmegy, tényleg elmegy, és szidsz, hogy azt mondtam, ha 1-2 elmegy, és marad az edző, akkor jobbak leszünk. Hol itt a logika?

 

Jópofa, hogy fegyvertársadra Manohra hivatkozol. Ő nem hiszem, hogy siratja Traoret, és Younes távozása is ünnep lenne számára. Nem volt játékosunk, akit annyira értékelt volna, hogy bánná távozását. De Traore és Younes, bár azért sokat köszönhettünk nekik, szerintem is pótolhatók.

Ha mindkét jobbhátvédünk elmegy, akkor, ahogy mondtam is, kell egyet hoznunk. Ha Sanchez is elmegy, akkor Riedewald és Viergever nem mehet el, de remélem, Riedewald fog többet játszani. Klaassen távozása veszteség. Játékban Van de Beek, úgy néz ki, tudja pótolni, és remélem, jövőre, mint vezér Ziyech lép a helyébe, bár, kora ellenére, De Ligtben is látok vezéri tulajdonságokat.

Huntelaar jövetele valóban jó. Legalább is, ha tisztában van szerepével, azaz a kispaddal. Ott jobb ő, mint Cassierra vagy Traore. Keizer pedig szerintem a lehető legjobb választás. A klub embere, ismeri a játékosokat, sok játékost adott tavaly Bosznak, akik, és ez nem kis részt az ő érdeme, általában zökkenőmentesen beilleszkedtek az első csapatba. Legalább olyan támadó focit játszik, mint Bosz, és tavalyi második helye fantasztikus edzői siker volt. Ne feledd, tavaly attól féltél, hogy Bosz túl védekező focit fog játszani! Remélem, cinizmusod Keizerrel kapcsolatban is alaptalan lesz.

Mindenesetre még mindig bízom abban, hogy jobbak leszünk, mint tavaly voltunk, de augusztus végéig semmi sem biztos.

Csapatom, ha Sanchez és Younes is elmenne, ez lenne:
Onana – Zeefuik/?, De Ligt, Riedewald, Sinkgraven – De Jong/Schöne (ha még bírja), Van de Beek, Ziyech – Neres/Cerny/Nunelly, Dolberg, Kluivert/Cerny

Elég összeszokott csapat, Keizer mindegyiküket jól ismeri, és legtöbbjük jövőre tovább fog javulni. Ha nem lesz nagy pechünk, ezekkel be kell jutnunk a BL-be.

Szavaiddal fejezem be: „Manoh és én pedig csak rémeket látunk és feleslegesen pánikolunk... ” Így van. :)

Előzmény: nj (22270)