Kéktúra ellenőrök Creative Commons License 2017.06.14 -3 15 62878

Mit is írtam?

 

"Épp tegnap volt erre nézve egy esetem benn a központban. Egy pár teljesítette az OKT-t nem egészen egy év alatt, negyven-ötven kilométeres menetekkel. Az összes szakaszt együtt járták be, közös a lakcímük is. Minden rendben volt a füzetükkel, a kiírás szerint stempliztek mindenhol. Igazoltam a teljesítésüket, de egy olyan post-itet nyomtam rá a füzetekre, hogy kérdezzenek már rá még a jelvény kiadása előtt, hogy most kezdték-e a tájfutást, vagy már régebb óta űzik szervezetten az ipart?"

 

Mire is alkalmaznak engem és ellenőr társamat az MTSZ-nél? Arra, hogy a jelvények kiadása előtt elbíráljuk, ellenőrizzük a beadott pecsételőfüzeteket. Nem csak nekünk, kéktúra ellenőröknek, de alapjában véve minden ellenőrnek bizonyos fenntartással kell hozzáállni az ellenőrizni kívánt dolgokhoz, mert ha mi lennénk a Mindent Elhisz Nagymama (emlékszik még valaki erre a mesére rajtam kívül?), akkor ott ette volna meg a fene az egészet. Hogy úgy mondjam, nekünk kötelességünk a kételkedés, mert különben nem is lehetnénk jó ellenőrök. Azonban ezen túlmenően pozitívan állunk minden egyes füzethez, amit a kezünkbe veszünk, hiszen az "ártatlanság vélelme" mindenkinek kijár egészen addig, amíg az ellenkezője be nem bizonyosodik.

 

Nos, bármennyire furcsa, de nem ítélem el a teljesítménytúrázókat! Nem is akarom "cimkézni" sem őket. Miért is tenném? Hiszen én magam is megtettem azt, hogy hogy egy Kinizsi100-on végigtalpalva a tt saját, ovális pecsétjeivel bélyegeztettem a kéktúra igazolófüzetembe. Tehát tudom azt, hogy egy-egy túrán minden további nélkül meg lehet tenni napi 50-100 km távolságokat is. De a kételkedéshez való jogot fenntartom magamnak magánemberként, kéktúra ellenőrként pedig pláne!

 

És most visszatérve a kiindulási ponthoz, amiért bekopiztam a hsz tetejére a saját hozzászólásomat - esküszöm, nem floodolás miatt tettem. Rendben találtam a füzeteket? IGEN. Igazoltam a teljesítéseket? IGEN! Innentől kezdve azt hiszem nincs miről beszélni.