Lacaa30 Creative Commons License 2017.06.08 0 0 2449

Sziasztok!

 

Nálam is Sarcoidos-t állapítottak meg a röntgen,CT,és hörgőtükrözés és mintavétel után mind2 tüdőmben. Ebből a hörgőtükrözés ami kicsit rázós volt :D , de túl lehet élni. Igaz azt mondták az orvosok elötte, hogy a tükrözési mintából csak 20-30% eséllyel állapítható meg a betegség, ha nem sikerült volna biopszia lett volna vagyis 1 minta a tüdőmből ahol a góc van altatásba. Nálam teljesen tünetmentes volt ez a fránya betegség, csak köhécselés és minimális fogyás (3-4kg) volt és azóta is csak az van.

32mg Medrol-t írtak fel és 1 gyomorvédő gyógyszert gyomorbántalmak ellen. ( Szerintem az önmagában nem elég lehet vény nélkül kapni máj és vese védő gyógyszert mert a szteroid tönkreteszi hamar ha nem figyel oda az ember, habár csak olvastam.)

Sok vitamint kezdtem el szedni főként C-vitamint Béres cseppet és 1 hozzáértő ember tanácsára grépfrútmagcseppet és persze én is nekiálltam a táplálkozásra odafigyelni és a rengeteg folyadékfogyasztásra ami napi minimum 2L és rengeteget mozgás is kell. 1 hónap múlva kell visszamennem kontrollra hogy javul-e vagy sem. A legnagyobb baj a szteroiddal hogy ha minden oké is akkor se állhatsz le vele csak fokozatosan és csökkentett adagokkal és bizony ez több hónap is lehet akár amitől kicsit én is félek.

Én is rengeteget olvastam erről a betegségről, hogy több stádiuma van. Olyant is olvastam hogy bármilyen stádiumban is vagy van gyógymód szteroid nélkül is csak tényleg 180 fokos változás kell és stressz mentes életmód és totál egészséges táplálkozás. De ki meri kipróbálni? Én úgy döntöttem mindkettőt csinálni fogom és lehet hiba így a medrol szedése, de lehet hogy nem majd a jövő eldönti.

 

Írok majd 1 hónap múlva hogy megérte 1 mind2 vagy sem. Addig is kitartást kivánok mindenkinek és gyors gyógyulát.