Carina_S Creative Commons License 2017.06.05 0 0 35956

"Meg mondjuk a parasztokat meg kéne tanítani a mérleg használatára, ugyanis a nem túl regen felújított Orosháza-Kardoskút-Tótkomlós országút eléggé széttaposódott..."

 

1. A parasztnak is kell út, amin a traktorjával kijár a földjeire. De ha ezt a főúton teszi, akkor túlméretes jármű és/vagy lassú jármű leakasztja a forgalmat... .. !!! Ezért teszik ki a főutakon a "Mezőgazdasági vontatóval /Állati erővel vont járművel / Kerékpárral behajtani tilos" táblát.

 

2. Ebből (az 1. pontból) következik, hogyha a földjét művelni induló parasztot sem akarjuk akadályozni, akkor a régi mellékút mellé, amin a földművesek közlekedhetnek, kell egy főútvonal is a távolsági forgalom elvezetésére, amin a kereskedők, turisták, a furgonjaikkal és a személyautóikkal zavartalanul közlekedhetnek.

3. Mivel Basescu "úr" meg a vasgárdista románok még mind a mai napig a tiszai határról(!!!) "álmodoznak"(!!!), ezért nem árt ha a magyar hadseregnek is volna ott a határszélen egy jól használható ugyanolyan főútvonala, ugyanolyan minőségű felvonulási útvonal és vasúti fővonal formájában, mint amilyen a romániai oldalon lévő Szatmárnémeti--Nagyvárad--Arad felvonulási útvonal (mert amiatt csatoltatták át, ez a főút és a mellette futó vasúti fővonal-párja határozta meg annak idején a trianoni határt, vagyis hogyha ez az út nem ott lenne ahol van, akkor a partiumi Kelet-Tiszántúli sáv is Mo.-hoz tartozhatna). "Néha" a véderő érdekeire is kellene gondolnunk, és a munkájukat a korszerűbb közelekdési vonalakkal is elő kellene segítenünk... !

Előzmény: sirdavegd (35955)