taormina001 Creative Commons License 2017.06.05 0 0 76523

Köszönöm a válaszod.

Nem, én sem nagyon hiszek benne, de egyrészt más, ennél hihetöbb elméletek nemigen keletkeztek, másrészt jó lenne ezt kizárni. A sok zavaros elmélet között az egyedüli az, amit saját szememmel láttam:

1. A jelenség a lakás áramkörétöl függetlenül (is) föllép(het), ha épp kedve van föllépni.

2. A ház harmadik fázisát kikapcsolva a jelenség megszünik.

Az általam megbízott szerelö a távollétemben vagy féltucatszor járt a heszínen különféle méréseket végezve, de ezt a sarkalatos fontosságú kísérletet ennek ellenére csak kifejezett "eröszakoskodásom" hatására végezte el az egyetlen olyan alkalommal, amikor személyesen találkoztunk. Nem tudom, ezen a szálon miért nem ment tovább senki, és miért nem tulajdonít neki senki kiemelkedö jelentöséget, mikor pedig szerintem ez az egyedüli kézzelfogható eredmény: a hiba forrása tehát a harmadik fázis fökapcsolója, és a lakásom bejárati ajtaja  fölötti kötödoboz között található.

 

Két tévhitet ismételten szeretnék eloszlatni:

1. Nem tudom, ez a tévhit hogyan vert gyökeret, és miért, de nagyon igazságtalannak tartom azt, hogy újra és újra célzásokat kapok arra, hogy fizetség nélkül akarok szolgáltatásokat igénybe venni: eddig mindenki munkáját megfizettem, még azét is, aki semmit nem ért el az ügyben, holott ezért is kaptam hideget-meleget, és máig sem tudom, hogy ilyen esetben mi minösül méltányosnak.

2. Nem igaz hogy nem vagyok hajlandó bontani: de nem nyakra före, átgondolatlanul: ha valaki bebizonyítja és lokalizálja a hibaforrást, és meggyöz, hogy az a lakásom felöl legkönnyebben hozzáférhetö azon a ponton természetesen föl- lebontom a falat.

 

A kérdésem mégegyszer: létezik olyan müszer, mely képes kimutatni egy esetleges ilyen vezeték létét a falban anélkül, hogy fizikailag (és a kezelöje optikailag) érintkezne vele, azaz falon keresztül? Ha igen, mi a neve? Hogyan lehet hozzájutni? Ki rendelkezik esetleg ilyennel?

Előzmény: ötfelezős (76484)