Carina_S Creative Commons License 2017.05.26 0 0 11184

Budnak ebben a filmben is rengeteg poénja van (Az Ördög jobb és bal keze 2), ez a szekeres jelenet is elejétől végig az, meg nagyon jóval később a pincéres jelenet, amikor a palacsintáról felvágó lángok láttán agyonüti a pincért ("Hét, te meg mi a fenét csinálsz?!!!") És supp,... egy nagy ütés! :-) 

 

De sok más filmje is tele van szó szerint is ütős poénokkal, még az egészen időskoriak is, mint például az Őrangyalok/1. (Balfácánok szabadlábon) epizódja is, pl. a csajok kiszabadítása után vége felé elkapják a varázslót a kunyhójában, aztán közli a varázslóval, hogy: "Ideges vagy?!! Csillapodj... !!! Még megárt......" Aztán átengedi annak az atyának, aki szeret verekedni is. Nyugodtan bízza rá a varázslót, mert tudja hogy ez az atya is ugyanolyan vasöklű, mint amilyen ő jómaga is... ! Aztán az atya úgy elveri a varázslót a kunyhójában, hogy még a tízéves kiscsaj is dől a nevetéstől. Bud (Orso) meg meglátja a nevető csajokat, és céloz rá, hogy a varázsló csak azt kapja mait megérdemel, majd még csak annyit mond a másik vasöklű IGAZI(!) atya, Torment "munkája" láttán: "Orso: -- Szép volt, Atyám! A módszered sikert aratna Rómában! ;-)!" "Zack: -- Tudhattátok volna, hogy a varázsló kizárólag, csakis a saját zsebe miatt aggódik!" Bud (Orso "atya") ekkor szúrós szemekkel ránéz a varázslóra: "-- Most már vezekelni akar!!! Vigyétek a hajóra, és Mc Qain átadja a hatóságoknak.. !"

 

Másik öregkori filmje, amelyikben szintén van még idős kor ellenére is pár nagyon is ütős(!!!) poén, az az Atyai pofonosztó: A film elején amikor a kislányt egyedül kimenti a két, vadállattá vált maffiózó karmai közül, rászól a késes maffiatagra: "Vigyázz meg ne sértsd magad ezzel a vacakkal! :-))))!", majd , miután játszva(!) leütötte ezt a késes maffiatagot, odaszól a rémült lánynak, aki azon aggódik, hogy bosszút állnak rajta és kinyírják: "-- Most már tényleg jobb lesz ha elmegyünk! :)" Kislány (Lulu): "-- Jó kis kuplerájt csináltál! Ezek most engem(!!!) fognak kinyírni!! :-((" Bud (Don Carlo Vasari atya): "-- Lépj le tőlük! Gyere.... ! ;) :)" A lány látva, hogy az öregúr kezéből nem csúszik ki az irányítás, elkezd bízni benne, és beül a kocsijába, aztán elkezdenek lelépni, ami a rendőrségen ér véget, és ott a bekanyarodás pillanatában, mikor már látja hogy lerázta a két maffiatagot, és már látja hogy teljesen(!!) megbízhat benne, rácsodálkozik az öregúrra, majd nyíltan rákérdez: "Te ki a fene vagy??? ;)" Aztán hogy a poén még nagyobb legyen, a maffiatagot játszva agyonütő öregúr a legtermészetesebb nyugalommal felel neki: "Pap vagyok... ." ---> Lulu meg azt se tudta mit gondoljon róla, mert vasöklű papot most látott életében először... .. . És ráadásul a legjobbkor bukkan fel, amikor segíteni kell rajta, és nem hagyja cserben, hanem valóban(!) segít!! Hát ugye, ilyen csodát most látott életében először.... .. . ((Olyan papot ui. még egyet sem látott, aki alig 10-15 perc alatt örökre véget tud vetni egy ilyen pokoli rémálomnak... . !! Eddig a papok között csak és kizárólag imádkozni tudó egyházi embereket értett... .. . Ilyen papot Ő még életében sem látott.... ..)) ---> Aztán odabent a rendőrségen, meg utána amikor azt is elintézi, hogy a kislányt ne egy intézetbe zárják be, hanem egyik lelkész barátja (Leonardo atya) karitatív emberséges és védett menedékhelyén kezdhet egy valóban nyugodt, és új életet, ott, akkor derül csak ki a titok nyitja a kislány előtt: ez a vasöklű pap nemcsak pap, de egy volt rendőr is egyben, ezért tudta a maffiózókat "úgy lerázni, mint a diót"..... . Így már Őelőtte is érthető lesz minden... .. !

 

A másik poén a film vége előtt van, amikor Vasari atya odamegy a rendőrfőnökhöz a maffiavezérek vesztét jelentő leleplező iratokkal (maffia,- és gyilkossági "tervezetekkel"!), és ki akarja puhatolni, hogy a főfelügyelő úr melyik oldalon áll, és szóba kerül Torrisi neve, akkor a főfelügyelőnek hirtelen felcsillan a szeme a döntő bizonyítékok láttán: "Atyám: Én évek óta vadászom Torrisire. De nem a kicsire... .. Azt előbb-utóbb félresöprik..... Én Aldo Torrisit akarom! Amióta hazajött Amerikából.... De Aldo Torrisi óvatos... ..  :))) ; soha nem kockáztat... .. ! :))... .. Nagyon nehéz elkapni. ;-D!" <--- (És itt,  ezen a ponton csillan fel a főfelügyelő szeme, mert továbbgondolja amit már kimondott. Azt gondolhatja magában: "Óvatos :))), De most MEGLESZ!!!! ;-D! ;-)))))" -- Ezt nem mondja ki, de az új bizonyítékok birtokában benne van az öröm a szemében, mert valósággal rákacsint Vasari atyára!!

 

Aztán film legvégén a harmadik nagy poén, amikor bemegy a FOCO discóba a kisebbik (Vincenzo) Torrisihez a születésnapján leleplezni és "kiugratni a nyulat a bokorból", ami be is jön, mert megpróbálja megölni, de a golyóálló mellény miatt ez szerencsére nem sikerül!! A poén ez előtt van, amikor is a kis Torrisi gorilláit egyetlen mozdulattal három méterre úgy félresöpri az útból, akár a papírszemeteket.... .. .