Ist1_314 Creative Commons License 2017.05.25 0 1 7254

Sziasztok!

Mi pénteken érkeztünk meg a párommal 4 nap bergeni kirándulásból, leírnám mi mivel töltöttük az időt, hátha valakinek segít! :)
Hétfő este érkezett meg a gépünk, egyből a reptér kijáratánál volt a transzfer busz amivel be lehetett menni a centrumba, a buszmegállóban lehetett megvenni a jegyet, ami egyébként már 10 koronával drágább volt mint bent a reptéri automatánál ha jól emlékszem (egyből a kijáratnál van az automata). Kártyával lehetett vásárolni, nekem OTP-s van és még talán jobban váltotta a bank mint a valutás itthon.
Végig gyalog közlekedtünk, nem voltak olyan vészes távolságok az airbnb-s szállás is olyan 2 km-re volt  a központtól. Megnéztük ott a várható időjárást, kedd-csüt. eső, szerda-péntek "napos". Kedden csak sétáltunk a szemerkélő esőben a városban, plusz elmentünk az akváriumba, néztünk egy fóka showt ami minden délután van, volt pingvin, kígyó, kajmán és sok hal. :D semmi extra, de időtöltésnek rossz időben nem volt rossz. Szerdán tudtuk hogy jó idő lesz ezért akármennyire drága is de norway in a nutshellt választottuk, jegyünk nem volt, reggel lesétáltunk a vonatállomásra és ott vettük meg indulás előtt fél órával, ajánlották hogy visszafelé is lehet teljesíteni a túrát akkor több időt lehettünk volna Flamban, de mi maradtunk a Bergen-Voss-Gundtvagen-Flam-Myrdal-Bergen vonalon. Ezt mindenképpen ajánlom mindenkinek, az egész utat fel lehetett volna venni, nagyon szép, bőven megérte. Csütörtök ismét esős idő, szokásos városi séta, amerre még nem voltunk, délután felé amikor kisütött a nap, felsétáltunk a Floyen-re. Nem vagyunk nagy túrázók, de azért túl lehet élni, a rossz az volt, hogy farmer plusz télikabát volt rajtunk amibe persze 10 perc alatt leizzadtunk utána már kicsit hűvös volt, jobb lett volna rétegesen esőkabáttal készülni. Utolsó nap pedig elmentünk még az Ulrikenre, libegővel fel, ott még nagyon sok felé el lehetett volna menni túrázni ahhoz már hullák voltunk, de a kilátás is nagyon szép onnan, majd vissza ugyanazzal a retúr jeggyel a reptérre.
Összességében nekem nagyon megtetszett a hely, azonban tény hogy rohadt drága :D Kis boltba vettünk szendvicsnek valót, főleg azt ettük, egy extra coop pont volt a szállás mellett 50 méterre, valamint egyszer bevállaltunk egy bálna és egy rénszarvas burgert darabját olyan 6000 Forintért. Kajával aki tud érdemes oda készülni, és mi a csapvizet preferáltuk. :) Ha valakinek lenne kérdése, nyugodtan hátha tudok segíteni valamiben.
Ui.: Ja és köszönöm az itt is adott ötleteket látnivalók kapcsán!