RhB Creative Commons License 2017.05.24 0 0 4985

Azért írtam, hogy "gyakorlatilag", mivel az USA-ban én nem tudok 750/760 mm-es vasútról (a Bachmann 0n30-as 2-8-0 eredetije úgy rémlik Mexikóban van, de nem az USA-ban, hanem attól délre), és a linkelt gyártók - ahogy néhányba belenéztem ill. a címből ítélve - mind nagyon kisszériás (réz, 3d nyomtatás) vagy saját gyártmány, és leginkább Feldbahn, mining vagy logging kategória. Szóval gondolom nem éri az NMRA-nál az ingerküszöböt, hogy szabványt gyártsanak hozzá.

 

Attól persze az a pár tucat ember csinálhat hozzá szabványt magának...

 

A 0n30 praktikus okokból terjedt el, na meg hogy van egy nagyszériás gyártó, aki beszállt a buliba. Ezt a méret miatt már jobban lehet saját építésben is csinálni, H0-ás hajtáselemeket vagy komplett hajtásokat fel lehet használni stb. A H0e már nagyon pici a legtöbb barkácsolónak, és pl. itthon is több embert ismerek, aki a gyenge, bizonytalan, nem szépen futó hajtások miatt nem száll be.

 

De szerintem nem éri meg vitázni a dologról - te, mint nagy scratchbuilder, hatalmas tudással, tapasztalattal és gépparkkal nyilván más szemmel nézed, mint az átlag modellező/gyűjtő. :-)

Előzmény: rezgaras (4984)