hamvasat Creative Commons License 2017.05.23 0 1 5807

Sziasztok!

 

Pár végigmorgott autótisztítás után gondoltam beírom ide is, nehogy úgy járjon más is, mint én.

 

Autókozmetikai termékekkel kapcsolatosan böngésztem a netet, felhasználói ajánlásokra voltam kíváncsi, jó minőségű ápolási termékeket akartam venni.

 

Valamelyik fórumon agyba-főbe dicsérték az Autoglym termékeit. Rendeltem egy Aqua wax-ot. Korrekt csomagolásban érkezett két mikroszálas kendővel.

 

Az illata jó, felhordva túl sokat nem dobott a fényezés fényén, de nem is vártam, mivel 3M rendszerrel 3 fázisban tükrösre lett polírozva mindkét kocsi előtte. A lényeg, hogy jó volt vele dolgozni. Ezen felbuzdulva rendeltem még egy csomó terméket tőlük.

 

A waxolás után a víz lepergett a fényezésről, bár azért nem annyira, mint a bemutató videókon, mindegy, ez annyira nem volt érdekes, lényeg, hogy védje a fényezést.

 

Felhordás után egy héttel kapott esőt először, majd egy parkolóban állt a kocsi 2 napig, ahol az esővel juhar fának a "pörgettyűs" termése rápotyogott a kocsira. Két nap után itthon lemostam a kocsit az általuk ajánlott és forgalmazott samponnal. Nem hozta le a foltot, amit a juhar fa termése hagyott maga után. Érdekes, mert azt hittem, hogy a waxnak illene megvédenie a fényezést. Célzottan újra megmostam a foltokat, de semmi. Végül rá kellett polírozzak ezekre a helyekre, hogy lejöjjön a folt.

 

Egy kiadós esőben autózás (200 km) után már nem nagyon volt vízlepergető hatása a waxnak, közelített a waxxal kezeletlen állapothoz. Tehát ezt a hónapokig rajta marad tartósságot nem sikerült megtapasztalni.

 

A samponjával elég szar dolgozni, nem habzik és nem is nagyon tisztít, igaz wax az van benne rendesen, mert önmagával a samponnal történő lemosás már majdnem felér azzal, hogy az aqua waxxal lekezelem a felületet.

 

Ami igazán kicsapta a biztosítékot, hogy nem lehet porlasztva fújni a felni tisztítót, illetve a rovaroldót sem, hanem habot fúj, ami miatt nem lehet szépen teríteni a felületen. Kellett egy fél flakon rovaroldó, mire lefújtam az autó elejét. Felni tisztító spray dettó, ráadásul ez utóbbit ecsetelni is kell, de még úgy sem hoz le még közepesen makacs szennyeződéseket sem. Miután ecsetelés és ecsettel dörgölés után sem jött le a dzsuva a felniről, befújtam valami olcsó, kb. tescos termékkel, az lehozta egyből.

 

A rovaroldó 10 perc hatóidő után nagynyomású mosóval sem hozta le teljesen a rovarmaradványokat, ott maradtak a kicsapódott fehérje foltok, pedig frissen odadeglett bogarakról van szó és napon sem aszalódtak. Ezután elővettem a sokkal olcsóbb turtle rovaroldót, az lehozta szépen.

 

Kpróbáltam az üvegpolírjukat. Röhej, de a vízcseppek nyomát is csak nehezen tudtam vele ledörzsölni, nem hogy az üvegfelületet fényesíteni, finom karcokat kiszedni. Semmire sem jó.

 

A gumiápoló cuccukkal jó volt dolgozni is és szép lett tőle a gumi, viszont sajnos az első eső lemosta. Ezt a teljesítményt a lidlis gumiápoló hab is tudja, ráadásul töredék áron.

 

A belső tér samponjuk tetszik, jó vele dolgozni, szép tiszta lesz utána a felület.

 

A Fast glass üvegtisztító is hatékony, de igazából töredék áron a Clin is ugyanezt tudja.

 

Van még pár flakon cuccuk a polcomon, amiket még nem próbáltam, de azoktól sem várok sokat.

 

A lényeg, hogy bedőltem az álfelhasználói tapasztalatoknak, dicséreteknek és egy próbawaxolás után berendeltem még egy csomó terméket. Egyértelműen hülye voltam, hogy megvettem, ez tény, nem is hőbörögni akarok rajta, csak másokat figyelmeztetni, hogy ne sz*pják be :-)

 

Üdv: hamvasat

 

Ui.: Mielőtt megvádolna valaki, hogy negatív reklámot akarok csinálni az Autoglym-nek, mondom, hogy nincs semmilyen érdekeltségem/ellenérdekeltségem, nem forgalmazok semmit és  közel 20 éve vagyok jelen az indexen és igyekszem mindig hiteles maradni, mindössze a tapasztalatomat akartam átadni.