garass Creative Commons License 2017.05.20 -4 11 62688

Én azért ezeket a dolgokat szétszedném. A jelzések felújítása talán már jó irányt vett. Igaz, nem festünk évente annyit, ami az ötéves ciklusban kellene, de az utak egy része már azért megújult. Remélem ez folytatódik tovább is. Legalábbis kormánymegállapodás van rá.

Az oszlop/tábla rendszer egy másik dolog. Ennek kivitelezését és hibáit itt már nagyon sokszor kitárgyaltuk. Úgy hibás, ahogy van. Nem csak technikailag, de maga az alapkoncepciója is. 

A múlt héten lett bejelentve, hogy a hibafelmérés megtörtént. Mi kaptunk egy felkérést a tavasszal, ami alapján a Bükk projekt útjainak a táblarendszerére tegyünk jobbító javaslatot. Ez részemről az OKT vonatkozásában megtörtént. A bejelentés erre is megtörtént azzal a kiegészítéssel, hogy ez a kidolgozott javaslat lesz a többi tájegység táblás útjainak is a példaképe, mintája. A megvalósítás még persze várat magára.

Ugyanakkor a Pilisi Parkerdő is kapott egy pályázatot, minek alapján az ő területükön is rendbe teszik a táblarendszert. Az ő megvalósítási terveiket nem ismerem, számomra is kérdés, ez hogyan illeszkedik a bükki logikához és küllemhez. De legalább már itt is megindult valami. 

A beton oszlopokról alább már leírtam a friss információkat.

Én is járok a cseheknél, valóban példás az ottani jelzés-táblarendszer. De ők se ma kezdték. Ennek kiforrása náluk is évtizedeket vett igénybe.

A tematikus utakról itt most nem szólnék, mert arról vagy jót, vagy semmit. Az nekünk is komoly fejtörést okoz, hogy tudunk belőle valami hasznosat kihozni. Ezen most dolgozunk bükki vonatkozásban.

 

Előzmény: DJ_RushBoy (62680)