portugéza Creative Commons License 2017.05.18 0 0 33044

Gondolom így már nem olyan egyszerű a parkolás? Esetleg van ötletetek?

 

Ezek a dolgok meg fognak oldódni a helyszínen. Mind ezen a szálláson, mind a többin megszálló autós turisták miatt nem ismeretlen a probléma, biztos megvannak rá a megoldások. Google térképen látok pl. egy fizetős parkolót a vártól északra. Sőt itt is. A kikötőnél van egy kisebb parkoló, régebben volt szó itt róla. Az ingyenes helyeken valószínűleg a helyiek élveznek elsőbbséget. De biztos lesz megoldás a helyszínen, mások is megoldják.

 

 

Megnéztem a térképen a szálláshelyünket és a leírással ellentétben nem az óvárosban, hanem a várban van! 

 

Szigorúan véve csak a várat nevezik óvárosnak, a kettő valójában ugyanaz. Most kapni fogok itt a fórumon a fejemre... A lényeg ebből az, hogy idegennyelven kommunikálva félreértést okozhat, mert a fallal körülvett vár+óváros a Stari Grad (Castle + Old town; Kale + Qyteti i vjetër). A vár-óváros körül, a falon túl vannak valóban régi városrészek, dzsámikkal, keleties arculattal. (A régi és új városrészek között a határvonal a malomkerekes körforgalom körüli Carsija városrész.)

 

 

Esetleg van tippetek, hogy melyik cégtől béreljünk?

 

Volt itt a topikban, aki áprilisban autót bérelt, de nem válaszolt, melyik cégnél, vszeg nem rendszeres olvasó. Pár hónapja belinkeltem ide egy szimpatikus családi vállalkozást, keresd vissza, a reptérre kiviszik elétek az autót, de nincs velük személyes tapasztalatom.

Előzmény: Noévi (33043)